Λέσβος: Στον δρόμο 13.000 πρόσφυγες, ΜΑΤ και οχήματα εκτόξευσης νερού στέλνει η κυβέρνηση

Με ΜΑΤ και άγρια καταστολή σχεδιάζει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση την ανθρωπιστική τραγωδία στη Λέσβο μετά την καταστροφή του ΚΥΤ της Μόριας που άφησε κυριολεκτικά το δρόμο 13.000 πρόσφυγες και μετανάστες.

Ένα καράβι κλούβες ΜΑΤ, θωρακισμένα οχήματα ρίψης νερού «Αίας» και περιπολικά, αποβιβάστηκαν σήμερα (Παρασκευή 11/9) το πρωί στο λιμάνι της Μυτιλήνης, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα «stonisi.gr».

Στο σύνολο τους οι μεν κλούβες οδηγήθηκαν κατά μήκος του τμήματος του δρόμου όπου ζουν μετανάστες και πρόσφυγες, από τον Καρά Τεπέ μέχρι τη Μόρια. Τα δε θωρακισμένα οχήματα νερού στάθμευσαν στη βάση της Πυροσβεστικής στον Καρά Τεπέ. Πάντως από το πλοίο δεν αποβιβάστηκαν Αστυνομικοί, που πηγές λένε ότι ήρθαν στη Μυτιλήνη με πτήσεις αεροπλάνων τύπουC 130.

Ας σημειωθεί ότι από το πρωί χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες συγκεντρώνονται πάνω στο δρόμο, ή σε αύλειους χώρους επιχειρήσεων και κτήματα όπου στήνουν παραπήγματα από καλάμια και σκηνές. Θεωρούν ότι όσο πιο κοντά είναι στο φραγμό του Καρά Τεπέ τόσο πιο γρήγορα θα φύγουν με προορισμό το λιμάνι της Μυτιλήνης απ’ όπου πιστεύουν ότι θα φύγουν για την Αθήνα.

Όπως όλα δείχνουν  μέσα στη μέρα θα υπάρξουν εξελίξεις που θα περιλαμβάνουν την προώθηση όλων αυτών των ανθρώπων έξω από το δρόμο σε συγκεκριμένο χώρο που δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here