Λέσβος: Επίσκεψη και συνάντηση Τσίπρα-Φάιμαν για το μεταναστευτικό

(ΦΩΤΟ:INTIME)

Επίσκεψη στη Λέσβο πρόκειται να πραγματοποιήσουν σήμερα Τρίτη ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν και πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις υποδοχής και ταυτοποίησης των προσφύγων, αλλά και να συζητήσουν για την συνεργασία των δύο χωρών στην διαχείριση των προσφυγικών ροών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αυστριακής καγκελαρίας, στόχος της επίσκεψης του καγκελάριου είναι να σχηματίσει ο κ. Φάιμαν εικόνα των συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή, όπου σχεδιάζεται η εγκατάσταση ενός από τα κέντρα ταυτοποίησης και καταγραφής των προσφύγων, τα αποκαλούμενα «Hotspots».

Η επίσκεψη του Αυστριακού καγκελάριου στη Λέσβο έρχεται μετά από τις τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε το Σάββατο ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον κ. Φάιμαν και τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και σε στενό  συντονισμό με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η συζήτηση που θα πλαισιώνει την επίσκεψη θα έχει να κάνει με τις ανάγκες της Ελλάδας σε χρηματοδότηση και προσωπικό για τα συνολικά πέντε κέντρα καταγραφής προσφύγων τα οποία προβλέπονται να δημιουργηθούν στη χώρα (σε Λέσβο, Χίο, Σάμο, Λέρο και Κω), και για τα οποία ο καγκελάριος έχει υποσχεθεί την αποστολή 100 Αυστριακών ειδικών οι οποίοι θα συνδράμουν στην κατασκευή και στη λειτουργία τους.

Σε συνεντεύξεις του το Σαββατοκύριακο, ο κ. Φάιμαν επισήμανε ότι η Ευρώπη δεν επιτρέπεται να αφήσει την Ελλάδα μόνη της στην αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών και σημείωσε ότι η κατασκευή των Hotspots, στα οποία θα αποσαφηνίζεται εάν κάποιος έχει πιθανότητα να του χορηγηθεί άσυλο, κρίνεται απαραίτητη ώστε οι πρόσφυγες να μην φθάνουν ανεξέλεγκτα στην Κεντρική Ευρώπη.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here