Λέσβος: Αποχώρησαν με πορεία από τη Μόρια οι Κούρδοι μετά τις άγριες συμπλοκές με Αραβες-Mπλόκο της αστυνομίας για να μην μπουν στη πόλη

Σε ομαδική αποχώρηση από το κέντρο της Μόριας προχώρησαν εκατοντάδες Κουρδοι με τις οικογένειες τους, μετά τις χθεσινές συμπλοκές με τους Αραβες και την όξυνση της κατάστασης στον καταυλισμό.  

Η φημολογία για τρεις νεκρούς και δεκάδες τραυματίες ως αποτέλεσμα της δράσης ισλαμιστών που μάλιστα δημοσιοποιείται και απο ιστοσελίδες (επίσημες ή όχι) διαψεύδεται από τις Αρχές.

Οδήγησε όμως στην άτακτη φυγή Κούρδων αιτούντων άσυλο. Ήδη, περίπου 120 από αυτούς, κυρίως οικογένειες με παιδιά, έχουν οδηγηθεί στον καταυλισμό του ΠΙΚΠΑ που διαχειρίζεται η οργάνωση Αλληλεγγύη Λέσβου, ενώ περισσότεροι από 300 έφυγαν το πρωί από τη Μόρια πορευομενοι προς την πόλη.

Στο ύψος του δημοτικού καταυλισμού του Καρά Τεπέ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με φραγμούς εμπόδισαν την είσοδό τους στην πόλη. Οι αλλοδαποί με τη σειρά τους απέκλεισαν την είσοδο στη Μυτιλήνη από τα βόρεια, ζητώντας την άμεση αναχώρησή τους απο το νησί για λόγους ασφαλείας.

Η αστυνομία διοχετεύει την κίνηση από την ανατολική Λέσβο προς την πόλη μέσω παρακαμπτηριων οδών, ενώ συνεχίζει να απαγορεύει την κίνηση αλλοδαπών προς την πόλη της Μυτιλήνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα χθεσινα επεισόδια τραυματίσθηκαν 6 άτομα που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Λίγο πριν τις εννέα το βράδυ ολοκληρώθηκε η αστυνομική επιχείρηση απομάκρυνσης αλλοδαπών, οι οποίοι είχαν καταλάβει τμήμα οδοστρώματος του οδικού δικτύου Μυτιλήνης – Θερμής, ανακοινώθηκε από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου.

Για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας των οχημάτων στο συγκεκριμένο οδικό δίκτυο, πραγματοποιήθηκαν οι απαιτούμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, από το Τμήμα Τροχαίας Μυτιλήνης και πλέον, η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά.

Εν τω μεταξύ, περίπου 40 άτομα πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της πρωτεύουσας του νησιού.

Πληροφορίες-Φωτο: lesvosnewspost

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here