Λεουτσάκος: Δε θέλουμε μνημόνιο με κανένα νόμισμα

ΦΩΤΟ:INTIME ( Γ. ΛΙΑΚΟΣ)

Bολές κατά  της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Στάθης  Λεουτσάκος  το πρωί της Τρίτης, καταγγέλοντας ότι «αυθαίρετα έχει καταργήσει το κόμμα και έχει βάλει τα όργανα στην κατάψυξη», καθώς δεν τέθηκε σε συζήτηση το θέμα της ψήφου εμπιστοσύνης.

«Πρόταση εμπιστοσύνης; Για ποιο λόγο;» τιτλοφορείται και το κεντρικό άρθρο της ιστοσελίδας iskra.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Mega, ο Στάθης Λεουτσάκος ζήτησε να συζητηθεί το ενδεχόμενο ο πρωθυπουργός να ζητήσει να ανανεωθεί η εμπιστοσύνη της Βουλής προς την κυβέρνηση στα όργανα του κόμματος. Όπως είπε, πρέπει να εξεταστεί εάν εξυπηρετεί κάποιο σκοπό και ποιον.

Παράλληλα, κατηγόρησε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ότι «έχει βάλει στην κατάψυξη τα κομματικά όργανα» και κατήγγειλε ότι «αυθαίρετα κάποιοι έχουν καταργήσει τον ΣΥΡΙΖΑ και αυτό είναι επικίνδυνο για το κόμμα και το λαό».

Ο Στάθης Λεουτσάκος, όπως και ο Θανάσης Πετράκος την ίδια ώρα στην ΕΡΤ1, αμφισβήτησαν ότι ο πρωθυπουργός θα ζητήσει τελικά ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.

Ο κ. Λεουτσάκος εξήγησε, δε, το επιχείρημα της Αριστερής Πλατφόρμας: «Αν η κυβέρνηση θέλει να εφαρμόσει το πρόγραμμά της έχει τη στήριξη όλων των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Αν θέλει να εγκαταλείψει τις προγραμματικές δεσμεύσεις, τις προγραμματικές δηλώσεις της, και θέλει να εφαρμόσει το μνημόνιο, έχει τερατώδη πλειοψηφία στη Βουλή, 222 βουλευτές να το κάνει».

Ο ίδιος τόνισε ότι «τα μνημόνια δεν είναι ρεαλισμός, αλλά καταστροφή και υποταγή της χώρας» και επισήμανε: «Τη λαϊκή κυριαρχία και την εθνική ανεξαρτησία, θα την υπερασπιστούμε έως το τέλος. Δεν υπηρετούμε μνημόνια».

Απαντώντας, δε, στη δήλωση του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά απέρριψε ότι «η Αριστερή Πλατφόρμα προτείνει μνημόνιο και δραχμή», λέγοντας: «Δεν θέλουμε μνημόνιο με κανένα νόμισμα».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here