Λεμέρ: Τις επόμενες δύο ημέρες θα ανοίξουμε το δρόμο για συμφωνία-Θα υπάρξει λύση

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Γ. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Φανερά αισιόδοξος ότι θα υπάρξει λύση για την Ελλάδα εμφανίσθηκε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρούνο Λε Μερ μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

«Χαίρομαι που είμαι εδώ. Συγχαίρω την Ελλάδα για τις αποφάσεις που πήρε. Δύσκολες αλλά αναγκαίες οι μεταρρυθμίσεις. Είμαι αισιόδοξος. Δεν είμαστε μακρυά από συμφωνία. Τις επόμενες δύο μέρες θα ανοίξουμε το δρόμο προς συμφωνία. Είμαι πεπεισμένος ότι στο τέλος θα υπάρξει λύση» σημείωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών.

Από την πλευρά του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ευχαρίστησε την Γαλλία και τον Λε Μερ για τη του ίδιου αλλά και του προκατόχου για να υπάρξει καλό αποτέλεσμα στο Eurogroup, ενώ τον συνεχάρη για τις γαλλικές εκλογές. «Θα προσπαθήσουμε και εμείς να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε τρεις μέρες» σημείωσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο άνδρες συζήτησαν την πρόταση πιυ έχει «πλασάρει» η γαλλική πλευρά, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου. Οι ίδιες πληροφορίες προσέθεταν ότι έχει υπάρξει αρκετή επεξεργασία στην πρόταση με…ρήτρα ανάπτυξη, κάτι που αυξάνει τις πιθανότητες συνολικής λύσης.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here