Λεμέρ: Αισιόδοξος για λύση στο Eurogroup αλλά χρειάζεται και η εύνοια των Ελλήνων Θεών-Τσίπρας: Συν Αθηνά και χείρα κίνει

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Τ. ΜΠΟΛΑΡΗ)

Με αναφορές στην αρχαία μυθολογία και την εύνοια των ελλήνων θεών, έκλεισαν τη σύντομη συνομιλία τους μπροστά στις κάμερες, για το ελληνικό χρέος και το ενδεχόμενο συμφωνίας στο Europgroup της ερχόμενης Πέμπτης, ο έλληνας πρωθυπουργός και ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ.  

Ο κ. Λεμέρ, αφού μετέφερε τα φιλικά αισθήματα του Γάλλου προε΄δρου Εμμ. Μακρόν, δήλωσε αισιόδοξος για την επίτευξη μίας καλής συμφωνίας στο Eurogroup  της 15ης Ιουνίου, τονίζοντας την ανάγκη να βρεθεί λύση και να αποφευχθεί μία νέα κρίση.

Αναγνώρισε ότι οι μεταρρυθμίσεις πάντα έχουν μία δυσκολία στην εφαρμογή, ωστόσο, εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα είναι επωφελείς για τον λαό και θα επιτρέψουν στην οικονομία να γνωρίσει την ανάπτυξη και την ευμάρεια.

Υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει «οπωσδήποτε» λύση στις 15 Ιουνίου στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Eurogroup, σημειώνοντας ότι «δεν είμαστε καθόλου μακριά από τη λύση».

«Όλα τα ζητήματα έχουν τεθεί επί τάπητος, θα πρέπει να βρούμε λύση και να αποφευχθεί μία νέα κρίση» σημείωσε και πρόσθεσε ότι για τον λόγο αυτό έχει πολλαπλασιάσει τις επαφές του με την επικεφαλής του ΔΝΤ  Κριστίν Λαγκάρντ, τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ο Λεμέρ ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του είπε ότι η αισιοδοξία δεν αρκεί πάντα, χρειάζεται και τύχη και η τύχη είναι ένα βραχιολάκι από το αγαπημένο του ελληνικό νησί την Αμοργό, που φοράει. Ο Πρωθυπουργός χαριτολογώντας του απάντησε με το ρητό «συν Αθηνά και χείρα κίνει» προσθέτοντας ότι «είμαστε σίγουροι για την εύνοια των Θεών, πρέπει κι εμείς να κάνουμε το καθήκον μας για να τους βοηθήσουμε λίγο».

Ο κ. Τσίπρας επεσήμανε την ανάγκη να βρεθεί λύση στο Eurogroup και όχι στη σύνοδο κορυφής, καθώς η μεταφορά του θέματος εκεί, θα δραματοποιούσε και πάλι άδικα, το ελληνικό ζήτημα.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here