Λέκκας κατά Τσελέντη: Παραπλανητικές οι πληροφορίες για μεγάλο σεισμό, ανησυχούν τους πολίτες, είναι ανεπίτρεπτες κοινωνικά, επιστημονικά και ηθικά

Επίθεση στους σεισμολόγους εκείνους που μιλούν για στοιχεία περί μεγάλο σεισμού στη Δ. Ελλάδα, εξαπέλυσε με δήλωσή του ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθ. Λέκκας, ο οποίος χαρακτηρίζει τις σχετικές πληροφορίες, συγκεχυμένες και παραπλανητικές που προκαλούν ανηυηχία στους πολίτες και είναι ανεπίτρεπτες κοινωνικά, επιστημονικά και ηθικά.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Λέκκα:

Τα μέλη της Μόνιμης Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικής Επικινδυνότητας και Αξιολόγησης Σεισμικού Κινδύνου του Οργανιμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, δεκαεννέα επιστήμονες προερχόμενοι από όλο το επιστημονικό φάσμα που σχετίζεται με την αντισεισμική θωράκισης της Χώρας, έχοντας πλήρη συναίσθηση των ευθυνών τους προς την Πολιτεία και το κοινωνικό σύνολο, ενήργησαν κατά το νόμο σε ένα εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα, συνεκτιμώντας τα επιστημονικά και επιχειρησιακά δεδομένα.

Η διατύπωση συγκεχυμένων και παραπλανητικών πληροφοριών από συγκεκριμένους συναδέλφους δημιουργεί ανησυχία στους πολίτες και είναι ανεπίτρεπτη κοινωνικά, επιστημονικά και ηθικά.

Οι προβλέψεις

Η έρευνα της ομάδας  ΒΑΝ και του καθηγητή Σεισμολογίας και διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου στο Εθνικό Αστεροσκοπείο κ. Άκη Τσελέντη προβλέπει σχετικά μεγάλο σεισμο στη Δυτική Ελλάδα, όμως οι άλλοι σεισμολογοι διαφωνουν

Με μακροσκελή ανάρτησή του στο λογαριασμό του στο facebook σήμερα, ο σεισμολογος  εξέφρασε την ανησυχία του για ένα «φαινόμενο ντόμινο, δηλαδή να έχουμε μια διέγερση των άλλων ρηγμάτων στην ευρύτερη περιοχή» και εξήγησε τι ακριβώς συνέβη με την Εθνική Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here