Λέκκας: Ηπιότερα τα φαινόμενα στη Κρήτη

Ηπιότερη θα είναι η συμπεριφορά του καιρικών φαινομένων στην Κρήτη απ’ ότι αρχικά αναμένονταν, ανέφερε στην ΕΡΤ Χανίων ο Μετεωρολόγος Μανώλης Λέκκας. Οπως είπε αναμένονται βροχές, αρκετά ασθενέστερες στα ανατολικά της Κρήτης ενώ πρόσκαιρα σημαντικές βροχές μπορεί να σημειωθούν στα δυτικά τμήματα.

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, «Αυτό που θα πρέπει να κρατήσουμε από την όλη παρουσίαση και προβολή αυτού του συστήματος είναι το γεγονός,  ότι τα μέτρα πρόληψης θα πρέπει να λαμβάνονται εκ των προτέρων και απλά ο βαθμός ετοιμότητας των αρμόδιων φορέων Πολιτικής προστασίας να είναι επαυξημένος όταν αναμένονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα , ώστε ο κάθε πολίτης να νοιώθει ασφαλής και να μην τρομοκρατείται».

Σε σχετική εξάλλου γραπτή ανακοίνωσή του, ο κ. Λέκκας τονίζει:

Επιτρέψτε μου να κάνω και ένα σχόλιο σχετικά με το κλείσιμο των σχολείων το οποίο τείνει να γίνει μία πρακτική της Πολιτείας, πιθανολογώ για να αποφύγει τις δικές της ευθύνες. Είναι ένα μέτρο πρόληψης και σε ακραίες συνθήκες ίσως και επιβεβλημένο. Είναι όμως και ένα μέτρο που δεν κοστίζει τίποτα και μπορεί στο μέλλον να επεκταθεί ακόμη περισσότερο. Κοστίζει όμως στους εργαζόμενους Γονείς οι οποίοι στο άκουσμα για το κλείσιμο των σχολείων θα πρέπει να βρουν κάποιο άνθρωπο να φυλάξει τα παιδιά τους, ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες. Δημόσιοι υπάλληλοι και κάποιοι τυχεροί σε ιδιωτικές επιχειρήσεις έχουν την ευχέρεια να τα πάρουν στη δουλειά τους ταλαιπωρώντας τα σε ένα ωράριο εργασίας. Υπάρχουν όμως και εργαζόμενα ζευγάρια που αδυνατούν να βρουν κάποιον να φυλάξει τα παιδιά τους, αναζητώντας λύσεις που μπορεί και να τους κοστίζουν οικονομικά ή μέχρι και να ρισκάρουν να αφήνουν τα παιδιά μόνα τους στο σπίτι, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται. Καλό θα είναι λοιπόν η Πολιτεία, εφόσον θέλει πραγματικά να προστατεύσει τις παιδικές ψυχές να φροντίσει και οι Γονείς των παιδιών να παίρνουν αυτεπάγγελτη άδεια απο την εργασία τους προκειμένου να φροντίσουν τα παιδιά τους. Αυτό είναι μέτρο πρόληψης και κοινωνικής μέριμνας και γιαυτό θα πρέπει να φροντίσει η Πολιτεία.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here