Λευκός Οίκος: Παρεμβαίνουμε σε Ελλάδα και θεσμούς για να βρεθεί λύση

Νέα δημόσια παρέμβαση στο ελληνικό ζήτημα έκανε ο Λευκός Οίκος, παροτρύνοντας δια του εκπροσώπου του, Τζος Έρνεστ,  «όλα τα μέρη να συνεχίσουν να κάνουν τη σημαντική δουλειά που χρειάζεται για να λύσουν τις διαφορές τους όσο το δυνατόν συντομότερο.

Αυτό που φοβίζει τους Αμερικανούς και τους αναγκάζει να ζητούν να ξεπερασθεί άμεσα το αδιέξοδο, είναι να αποφευχθεί η οποιαδήποτε αβεβαιότητα και αστάθεια  στις διεθνείς αγορές, καθώς θεωρούν ότι η πρόκληση αναταραχής στη παγκοσμιοποιημένη οικονομία, μπορεί να έχει αρνητικές οικονομικές συνέπειες συνολικά και να καθηλώσει την αμερικανική οικονομία που βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης.

Ο εκπρόσωπος του Προέδρου Ομπάμα, υπενθύμισε ότι ο υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιού «μίλησε για το θέμα την περασμένη εβδομάδα στη σύνοδο του G7 στη Δρέσδη, όπου προέτρεψε ξανά όλα τα μέρη να βρουν κοινό έδαφος και να φτάσουν σε συμφωνία γρήγορα».

Σύμφωνα με τον κ. Ερνεστ, όσο ήταν στη Δρέσδη ο κ. Λιού «μίλησε επίσης με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τόνισε ότι η αμερικανική κυβέρνηση συνεχίζει να επικοινωνεί με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, των Ευρωπαίων εταίρων της και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου».

«Λειτουργούμε σίγουρα», σημείωσε,  ο κ. Ερνεστ, «σε μία διασυνδεδεμένη παγκόσμια οικονομία, και τυπικά η αστάθεια σε ένα μέρος της παγκόσμιας οικονομίας επηρεάζει τις ΗΠΑ. Σε αυτή την περίπτωση δεν είναι ξεκάθαρο πόσο σημαντικές επιπτώσεις θα έχει, αλλά φαίνεται να είναι ένα αναίτιο βάρος, γι’ αυτό και ο Λιου έχει κάνει πολύ σημαντική δουλειά στο παρασκήνιο», τόνισε ο  εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here