Λευκός Οίκος: Ανησυχία από την δικαστική απόφαση για τα προσωπικά δεδομένα

Η Ουάσινγκτον εξετάζει την απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης  σύμφωνα με την οποία θεωρείται άκυρη η συμφωνία μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ για τη μεταφορά προσωπικών δεδομένων, υπογράμμισε ο Τζος Έρνεστ, εκπρόσωπος του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, εκφράζοντας ανησυχία για τις οικονομικές συνέπειες που θα έχει η εν λόγω απόφαση. 

Νωρίτερα είχε γνωστοποιηθεί ότι το Δικαστήριο της ΕΕ χαρακτήρισε «άκυρο» το πλαίσιο που ισχύει εδώ και 15 χρόνια για τη μεταφορά προσωπικών δεδομένων των Ευρωπαίων πολιτών, για εμπορικούς σκοπούς, στις ΗΠΑ.

Ο Τζ. Έρνεστ σημείωσε ότι η Ουάσινγκτον θα συνεργαστεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ώστε να αναθεωρηθεί το πλαίσιο αυτό.

Αλλά και η υφυπουργός Εμπορίου Πένι Πρίτσκερ με ανακοίνωσή της εξέφρασε την «απογοήτευσή» της για την απόφαση της ευρωπαϊκής δικαιοσύνης υποστηρίζοντας ότι δημιουργεί «αβεβαιότητα» για τις εταιρείες και τους καταναλωτές.

«Είμαστε βαθύτατα απογοητευμένοι από τη σημερινή απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δημιουργεί σημαντική αβεβαιότητα για τις εταιρείες και τους καταναλωτές, τόσο τους Αμερικανούς όσο και τους Ευρωπαίους και θέτει σε κίνδυνο τη διατλαντική ψηφιακή οικονομία» ανέφερε η υφυπουργός.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here