Λευκός Οίκος: Ο Κόμεϊ διέπραξε θηριωδίες ως διευθυντής του FBI

Ο Λευκός Οίκος υποστήριξε ότι ο Τζέιμς Κόμεϊ διέπραξε «θηριωδίες» ως διευθυντής του FBI, επιχειρώντας να εξηγήσει την απόλυσή του, που προκάλεσε σάλο στις ΗΠΑ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ σκεφτόταν να τον απολύσει από την πρώτη ημέρα της προεδρίας του, ανέφερε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Σάρα Χάκαμπι Σάντερς, προσθέτοντας ότι πήρε την τελική του απόφαση έπειτα από τη γραπτή και προφορική ενημέρωσή του από αξιωματούχους του υπουργείου Δικαιοσύνης.

«Μία επιστολή όπως αυτή που έλαβε και η συζήτηση που είχε, που περιέγραψε βασικές θηριωδίες στην καταστρατήγηση της ιεραρχίας στο υπουργείο Δικαιοσύνης… Οταν το είδε αυτό, έπρεπε να μιλήσει, νομίζω ήταν ο τελικός καταλύτης», είπε η Χάκαμπι Σάντερς.

Πασχίζοντας να απαντήσει τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το πότε και γιατί ο Τραμπ αποφάσισε να απολύσει τον Κόμεϊ, υποστήριξε ότι ο πρόεδρος έχασε την εμπιστοσύνη του στον διευθυντή του FBI από την ημέρα που εξελέγη. Οταν ρωτήθηκε γιατί ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Σον Σπάισερ, είχε πει μόλις πριν από μερικές εβδομάδες ότι ο Κόμεϊ απολαμβάνει της πλήρους εμπιστοσύνης του προέδρου, απάντησε ότι πολλά πρόσφατα γεγονότα τον οδήγησαν στην απόφασή του.

Κυρίως όπως είπε έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι πολλοί αξιωματούχοι του υπουργείου Δικαιοσύνης εξέφρασαν τις αμφιβολίες τους για τον Κόμεϊ, σε συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here