Λαβύρινθος: 2η Μπιενάλε, Μουντάδος, Τήνος

 

Εγκαίνια και περφόρμανς από τον

Γάλλο καλλιτέχνη της Street Art L’ATLAS

Σάββατο 22 Ιουλίου 2017 στις  18:30

Τέσσερα χιλιόμετρα από την χώρα, στην δυτική πλευρά της Τήνου, βρίσκεται το ιστορικό χωριό Μουντάδος ή Μοντάδος. Δεν ξέρω ποιος είχε την    ιδέα διεξαγωγής της μικρής, ΄όπως λέγεται, Μπιενάλε του Μουντάδου, αλλά   του αξίζουν θερμά συγχαρητήρια,όπως και σ όλην την κοινότητα βέβαια.                                                                                                                                                     

Το θέμα του λαβυρίνθου προέκυψε από το σχέδιο των διαδρομών που δημιουργούν τα σοκάκια στα κυκλαδίτικα χωριά. Συνήθως, είναι ελικοειδείς διαδρομές που τονίζονται από παρακάμψεις, αλλαγές πορείας και αδιέξοδα, αναγκάζοντας αυτόν που τα διασχίζει να επιβραδύνει, να σταματήσει.

Αντίθετα από την κοινή ιδέα, ο λαβύρινθος δεν είναι δαιδαλώδης: δεν είναι τόπος που χάνεσαι, αλλά τόπος ανακάλυψης! Μεταφορά της πορείας που ακολουθείται σε κάθε αναζήτηση ενός άγνωστου μέλλοντος, αντικείμενο ατελείωτης διερώτησης για τις επιλογές που είναι να γίνουν, για την πορεία που είναι να ακολουθηθεί, προσφέρει μια συμβολική εικόνα της ανθρώπινης ψυχής, σε όλη της την περιπλοκότητα, σε όλο της τον πλούτο.

 

Σε αυτούς τους ταραγμένους και αβέβαιους καιρούς, είμαστε και πάλι στην αναζήτηση μιας διαδρομής. Είμαστε ξανά σ’ αυτό το λαβύρινθο,  αντιμέτωποι με την ιδέα του εσωτερικού ταξιδιού που καθένας από εμάς ακολουθεί, αντιμέτωποι με τους δισταγμούς του, τις στάσεις του, τις επιλογές του.

Είναι η ανακάλυψη αυτού του λαβυρίνθου, καθώς επίσης το ταξίδι στο βάθος του εαυτού, που η Μπιενάλε του Μουντάδου μας προτείνει να κάνουμε.

Γι’ αυτή τη δεύτερη διοργάνωση, 9 καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν ένα έργο που εμπνεύστηκαν ειδικά για το γεγονός.

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν είναι:

François HUON (B/FR), Stéphanie JACQUES (B), Denis DE RUDDER (B/FR), Νικόλας Κοζάκης (B/GR), Vincent GAGLIARDI (FR/I), Dany DANINO (B/ISR), Sonia ANICETO (P), Mehmet AYDOGDU (B/TR), Λευτέρης Τάπας (CY) και ο Γάλλος καλλιτέχνης της Street Art  LATLAS, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, θα δημιουργήσει ένα έργο στο δρόμο, σε μια περφόρμανς που θα πραγματοποιηθεί την ημέρα των εγκαινίων

Επιμέλεια  έκθεσης: Mireille LIENARD (B)   /  Σκηνογραφία: Philippe FRAISSE (FR)

e-mail: lienard.mireille@gmail.com

http://www.tinostoday.gr/2017/06/2-biennale.html

Διάρκεια έκθεσης, από 22 Ιουλίου 2017 έως και 22 Αυγούστου 2017
Επίσης, όπως διαβάζουμε  η έκθεση μετά το Μουντάδο θα παρουσιαστεί στις Βρυξέλλες, στη Galerie Martine Ehmer, Rue Haute 200, 1000 Bruxelles(www.martineehmer.com)

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here