Ο φόνος του πρέσβη μάλλον έφερε πιο κοντά Ρωσία-Τουρκία-Ιράν. Στην Αγκυρα 18 Ρώσοι πράκτορες

Οι  υπουργοί Εξωτερικών Ρωσίας και Τουρκίας, Τσαβούσογλου και Λαβρόφ, ανακοίνωσαν την απόφασή τους να αντιδράσουν στο σχέδιο διατάραξης των ρωσοτουρκικών σχέσεων.

«Αποτίσαμε φόρο τιμής σε αυτόν τον εξαίρετο άνδρα. Είμαστε ευγνώμονες στους συναδέλφους από την Τουρκία για την άμεση απάντηση στο έγκλημα αυτό» είπε σε συνέντευξη Τύπου στο Κρεμλίνο ο Λαβρόφ  και αναφέρθηκε στα συλλυπητήρια του Τούρκου προέδρου  Ρατζίπ  Ερντογάν στον Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Πρέπει να εξετάσουμε όλα τα στοιχεία γύρω από τη δολοφονία. Ο πρόεδρός μας αποφάσισε πως θα στείλει κλιμάκιο στην Άγκυρο. Από όσο γνωρίζω, αυτό βρίσκεται ήδη εκεί για να συμβάλει στις έρευνες. Το ίδιο αεροπλάνο θα μεταφέρει τη σορό του Καρλόφ πίσω στη Ρωσία, στην οικογένειά και τους φίλους του».

Όπως αναφέρει η τουρκική Hurriyet, το ρωσικό κλιμάκιο βρίσκεται ήδη στην τουρκική πρωτεύουσα. Πρόκειται για 18 ερευνητές και ειδική ομάδα Παράλληλα, ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου τόνισε πως οι ειδικοί Ρωσίας και Τουρκίας, αναμένεται να διαλευκάνουν τη δολοφονία με απόλυτη διαφάνεια. Όπως αποκάλυψε από τη Μόσχα, όπου βρίσκεται ο Τσαβούσογλου για την από εβδομάδων προγραμματισμένη  τριμερή Ρωσίας-Ιράν-Τουρκίας, «ο δρόμος όπου βρίσκεται το κτίριο που στεγάζει την ρωσική πρεσβεία στην Άγκυρα θα μετονομαστεί σε οδό Καρλόφ στη μνήμη του δολοφονηθέντος.

«Θα τιμήσουμε το όνομά του τόσο στην Άγκυρα, όσο και στις καρδιές μας. Θα ονομάσουμε το δρόμο όπου βρίσκεται η ρωσική πρεσβεία Αντρέι Καρλόφ» ανέφερε.

«Η τραγωδία αυτή μας κάνει όλους ακόμα πιο αποφασισμένους  να πολεμήσουμε πιο σκληρά την τρομοκρατία» σημείωσε ο Λαβρόφ και πρόσθεσε: «Γι’ αυτό ελπίζω πως οι συζητήσεις με τον Ιρανό ομόλογό μας, θα φέρουν περισσότερη σταθερότητα και διάλογο για την ειρήνη και την ίδια ώρα δεν θα υπάρχει χώρος για τρομοκράτες».

«Και οι δύο πλευρές είχαν επίγνωση της σκευωρίας» ανέφερε από τη μεριά του ο Τσαβούσογλου, που ορκίστηκε πως οι υπεύθυνοι του εγκλήματος θα πληρώσουν το τίμημα.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here