Λαρς Φέλντ: Πρέπει να υπάρξει συμφωνία τον Ιούνιο για την Ελλάδα για να έχουμε καλύτερη ανάπτυξη

 

Εφικτή χαρακτηρίζει την επίτευξη συμφωνίας στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου ο οικονομολόγος Λαρς Φελντ, ένας εκ των λεγόμενων «πέντε σοφών» της γερμανικής κυβέρνησης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Deutsche Welle στο περιθώριο ημερίδας για τις δυνατότητες εξόδου της Ελλάδας στις αγορές που διοργάνωσε στη Φρανκφούρτη το περιοδικό Economist ο Λαρς Φελντ τόνισε ότι τον Ιούνιο θα πρέπει να υπάρξει μια συμφωνία προκειμένου να αποκατασταθεί μέρος της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και να υπάρξει καλύτερη ανάπτυξη, εξέφρασε ο Λαρς Φελντ, διευθυντής του Walter Eucken Institute στο πρακτορείο IBNA στο περιθώριο του συνεδρίου του Economist που έγινε στη Φρανκφούρτη.

Ερωτηθείς για το εάν πιστεύει ότι μια περαιτέρω καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης και της ελάφρυνσης χρέους θα αυξήσει την αβεβαιότητα και θα πλήξει την ελληνική οικονομία, ο Φελντ δήλωσε ότι αυτό έχει ήδη συμβεί σε κάποιο βαθμό, σημειώνοντας: «Έχει γίνει ήδη ζημιά και νομίζω ότι θα πρέπει να υπάρξει μια λύση τον Ιούνιο με κάποιο τρόπο προκειμένου να αποκατασταθεί μέρος της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και να επιτευχθεί ανάπτυξη. Είναι πολύ σημαντικό».
Σύμφωνα με το Φελντ, τρία είναι τα σενάρια για τις συζητήσεις αναφορικά με την ελάφρυνση χρέους μεταξύ, από τη μια πλευρά, της Γερμανίας και της Ολλανδίας και από την άλλη του ΔΝΤ. «Μία πιθανότητα είναι οι δύο χώρες να υποχωρήσουν στη συνεδρίαση του Eurogroup τον Ιούνιο», εξηγεί ο Φελντ, σημειώνοντας ότι αυτό δεν είναι πολύ πιθανό. Η δεύτερη επιλογή, σύμφωνα με τον Φελντ, δεν αποτελεί μια ξεκάθαρη λύση, ωστόσο παραμένει με κάποιο τρόπο στο γράμμα της συμφωνίας, προβλέποντας ότι το ΔΝΤ συμμετέχει στο πρόγραμμα μόνο με τον τρόπο που έκανε ως τώρα και δεν δίνει δικά του δάνεια μέχρι το 2018. «Νομίζω ότι αυτή είναι η λύση που είναι αρκετά πιθανή. Δεν είναι μια καθαρή λύση, αλλά είναι ένας σαφής πολιτικός συμβιβασμός για όλους όσοι εμπλέκονται», σημείωσε.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here