Λάππας: Πολιτική αλητεία η δήλωση Παναγιωτόπουλου για τη Χ.Α

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/Γ. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ως πολιτική αλητεία χαρακτήρισε τη δήλωση του Τομεάρχη Δικαιοσύνης, Διαφάνειας, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΝΔ και βουλευτή Καβάλας, Νίκου Παναγιωτόπουλου σχετικά με την εμπλοκή της Κυβέρνησης στη δίκη της ναζιστικής οργάνωσης, Χρυσή Αυγή, ο βουλευτής Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παναγιωτόπουλος υπονόησε ότι η καθυστέρηση της προκύπτει από της σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με την εγκληματική οργάνωση.

«Αισθάνομαι τεράστια έκπληξη αλλά και οργή για τη δήλωση του κ. Παναγιωτόπουλου» σημείωσε ο κ. Λάππας μιλώντας στο Κόκκινο Καβάλας, τονίζοντας ότι το να επιχειρεί η ΝΔ να ταυτίσει τις συμπεριφορές, τις απόψεις, τις αντιλήψεις του ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή είναι όχι απλώς πολιτικός καιροσκοπισμός, αλλά πλαστογράφηση της πολιτικής ιστορίας. Συμπλήρωσε ότι η πολιτική δύναμη που αποδεδειγμένα σχετίστηκε με τη ΧΑ είναι η ΝΔ, κάνοντας αναφορά στην υπόθεση Μπαλτάκου, όταν επί κυβέρνησης Σαμαρά «συνομιλούσε με τον Κασιδιάρη για να ευπρεπιστεί κατά τι η ΧΑ για να μπορεί να συνεργαστεί με τη ΝΔ, γι αυτό ας τα αφήσει ο κ. Παναγιωτόπουλος γιατί ξέρει πολύ καλά ότι ο μεγαλύτερος εχθρός της ακροδεξιάς είναι η Αριστερά».

Η δικαιοσύνη επέλεξε να τεκμηριώσει την εγκληματική δομή της ΧΑ

Αναφορικά με την καθυστέρηση που παρατηρείται στη δίκη της Χρυσής Αυγής, σημείωσε ότι, αφενός μεν η ελληνική δικαιοσύνη «πηγαίνει με τον αραμπά», αφετέρου δε, επέλεξε να τεκμηριώσει ενοχή εγκληματικής οργάνωσης για τη ΧΑ. Γι αυτό, όπως ισχυρίζεται, δεν θα αρκούσε η υπόθεση Ρουπακιά. «Θα είχε περατωθεί εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο εάν επρόκειτο να δικάσει μόνο την υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα» σημείωσε.

Μάλιστα, υπενθύμισε ότι η δικογραφία είναι μεγάλη σε όγκο (κοντά στο ένα εκατομμύριο σελίδες) και εντάσσει και όλες τις άλλες δικογραφίες για όλα τα στελέχη της ΧΑ και στόχος της είναι να τεκμηριώσει ότι υπήρχε δομή εγκληματικής οργάνωσης και   για όλα τα επιμέρους περιστατικά ευθύνεται και η κορυφή της ΧΑ.

Η δήλωση Παναγιωτόπουλου είναι μεγάλη πολιτική αλητεία

Ιδιαίτερα σκληρός ήταν απέναντι στις αιτιάσεις του κ. Παναγιωτόπουλου για εμπλοκή της Κυβέρνησης στη δίκη της ΧΑ, χαρακτηρίζοντας τον ισχυρισμό του βουλευτής Καβάλας με τη ΝΔ ως «πολιτική αλητεία». Μάλιστα, ζήτησε από τον τομεάρχη δικαιοσύνης της ΝΔ να αποδείξει την σχέση που μπορεί να έχει ΣΥΡΙΖΑ με την καθυστέρηση μίας ποινικής δίκης. «Ή πιστεύει ο κ. Παναγιωτόπουλος και το κόμμα του στην ανεξαρτησία της ελληνικής δικαιοσύνης ή όχι. Πιστεύει ότι μπορεί να παρέμβει ο πρωθυπουργός ή ο υπουργός δικαιοσύνης στο πως θα κινηθεί μία ποινική δίκη;».

Εξάλλου, χαρακτήρισε βαρύτατη την κατηγορία του και ζήτησε από την «λαλίστατη για ελάσσονα θέματα» Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων να τοποθετηθεί καθώς πρόκειται για κορυφαίο θέμα.

Τέλος,τόνισε ότι ο ανειρήνευτος εχθρός της ακροδεξιάς και του φασισμού, είναι διαχρονικά η Αριστερά και επέστρεψε την κατηγορία Παναγιωτόπουλου υπενθυμίζοντας του ότι «το δικό του κόμμα συναγελάζονταν με τη ΧΑ».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here