Λαπαβίτσας: Μνημόνιο έχουμε, όχι συμφωνία. Τα μέτρα είναι εξαιρετικά σκληρά

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

«Συμφωνία είχαμε στις 21 Ιουλίου, τώρα έχουμε μνημόνιο»,  δήλωσε σήμερα Τρίτη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Λαπαβίτσας  στην εκπομπή «Πρωινό MEGA», με αφορμή την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών.

«Να μην λέμε το μνημόνιο συμφωνία για να αποφεύγουμε την κακιά λέξη», ανέφερε δηκτικά . «Εμείς ως βουλευτές γνωρίζαμε ότι υπήρχε μια σειρά προαπαιτουμένων -αυτό συμφώνησε η ελληνική κυβέρνηση- και υποτίθεται ότι το μνημόνιο θα έμπαινε σε διαπραγμάτευση μετά τα προαπαιτούμενα, μετά την 20η Αυγούστου, μετά τα χρήματα που θα παίρναμε για να κάνουμε τις πρώτες πληρωμές. Τώρα έχουμε ένα μνημόνιο το οποίο θα κληθούμε να ψηφίσουμε».

«Εγώ -και άλλοι σαν κι εμένα- έχουμε εκλεγεί σε βάση αντιμνημονιακή. Αυτό ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ αυτό ήταν το πρόγραμμά του. Τώρα έρχεται μια σειρά μέτρων εξαιρετικά σκληρών που συνιστούν ένα νέο μνημόνιο στην ίδια λογική με τα μέτρα που κατέστρεψαν την Ελλάδα τα τελευταία 5 χρόνια», σημείωσε.

Ο Κ.Λαπαβίτσας έκανε λόγο για απίστευτες διαδικασίες τις οποίες, όπως είπε, δεν μπορεί καν να περιγράψει. «Πλέον τα έχουμε δει όλα στις καταστάσεις αυτές».

Ως προς την ψήφιση της συμφωνίας από τη Βουλή, ο Κώστας Λαπαβίτσας ανέφερε μεταξύ άλλων: «Θα δούμε τι θα μας κοινοποιηθεί, θα δούμε τι θα λέει, θα δούμε πότε θα προλάβουμε να το διαβάσουμε και θα το αξιολογήσουμε» ενώ πρόσθεσε ότι δεν θα ψηφίσει κάτι που δεν έχει διαβάσει.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here