Λαπαβίτσας: Δεν θα είμαι υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, αν υπογράψει νέο μνημόνιο

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

 Με κατηγορηματικό τρόπο απέκλεισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Λαπαβίτσας την συμμετοχή στις λίστες του κόμματος στην περίπτωση προκήρυξης εκλογών μετά την ψήφιση της συμφωνίας με τους θεσμούς και πριν απο το έκτακτο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 ο βουλευτής ανέφερε: «Επ’ ουδενί, πως θα μπορούσα εγώ να πάρω μέρος σε εκλογές συμμετέχοντας σε λίστες ενός κόμματος το οποίο έχει μνημονιακό  πρόγραμμα και μνημονιακή κατεύθυνση. Θα ήταν σαν να φτύνω τον εαυτό μου και σαν να φτύνω ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας ειδικά την νεολαία η οποία άλλα περίμενε άλλα είδε και συνεχίζει να θέλει άλλα πράγματα. Ο κόσμος που είπε Όχι και θέλει να ελπίζει σε μια άλλη πορεία  με προοπτική, δεν έχει άδικο και δεν είναι χαζός».

Ο Κ.Λαπαβίτσας επισήμανε ακόμη ότι «αν γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ τελικά μνημονιακό κόμμα -ελπίζω να μην το δω όμως αυτό- τότε έχουμε μεγάλο πρόβλημα στην ελληνική κοινωνία».

Απέκρουσε τα περί κόμματος της δραχμής , εκφράζοντας την πεποίθηση  ότι με την απλή αλλαγή νομίσματος δεν θα διορθωθούν τα πράγματα στην Ελλάδα. Ωστόσο ανέφερε ότι «όσοι μιλούν για εθνικό νόμισμα το λένε γιατί βγάζουν το συμπέρασμα ότι οι επιθυμητές αλλαγές δεν γίνονται μέσα στο ευρώ».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here