Λαμία: Κύκλωμα με 15 κατηγορούμενους έδινε «μαϊμού» διπλώματα

Στον Εισαγγελέα Λαμίας οδηγήθηκαν οι 15 κατηγορούμενοι για το κύκλωμα με τα «μαϊμού» διπλώματα, που έφερε στην επιφάνεια η έρευνα των ανθρώπων της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport η έδρα του κυκλώματος ήταν η Λαμία. Το τελευταίο διάστημα η δραστηριότητά του επεκτεινόταν κι σε άλλες πόλεις όπου κι εκεί έγινε αντίστοιχη έφοδος των αδιάφθορων για συγκέντρωση στοιχείων.

Από τη Φθιώτιδα είναι έξι άτομα, τρεις γυναίκες δημόσιοι υπάλληλοι, δύο άτομα από συγκεκριμένη σχολή οδηγών και ένας ακόμη επαγγελματίας που είχε περιφερειακό ρόλο.

Οι «εξυπηρετήσεις» που γινόντουσαν κυρίως σε ρομά, αλλοδαπούς αλλά και ημεδαπούς ενδιαφερόμενους, ήταν η εξασφάλιση της επιτυχίας στις εξετάσεις, χωρίς σε ορισμένες περιπτώσεις να κουνηθούν από το σπίτι τους, ενώ ανάλογα με το μέγεθος της διευκόλυνσης η ταρίφα έφθανε τα 1.500 ευρώ. Η υπόθεση όμως φαίνεται να έχει πολύ ψωμί, καθώς το κύκλωμα δρούσε για πολλά χρόνια.

Να σημειώσουμε τέλος ότι τη Δευτέρα η υπηρεσία της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της ΠΕ Φθιώτιδας θα λειτουργήσει κανονικά, μετά το διήμερο «λουκέτο» που επέβαλε η έρευνα τόσο των αστυνομικών, όσο και των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης.

Lamiareport

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here