Λαϊκή Ενότητα: Ωμή και προκλητική παραβίαση του Συντάγματος

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(ΑΛ. ΖΩΝΤΑΝΟΣ)

Ωμή και προκλητική παραβίαση του Συντάγματος καταγγέλλει η Λαϊκή Ενότητα, τονίζοντας ότι ο  κ.Παυλόπουλος δεν είναι εντολοδόχος κανενός. Ο κ. Λαφαζάνης είχε ήδη ξεκαθαρίσει ότι δεν θα δεχθεί να μην συγκληθεί η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, να γίνουν τηλεφωνικές συνεννοήσεις και να προκηρυχθούν εκλογές-εξπρές στις 20 Σεπτέμβρη.

Μετά την ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, ότι κατόπιν τηλεφωνικών επαφών 4 πολιτικοί αρχηγοί δεν αποδέχονται να συμμετάσχουν στο συμβούλιο για αναζήτηση κυβέρνησης και την ανάθεση της εντολής για σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης στη πρόεδρο του Αρείου Πάγου κ. Βασ. Θάνου, η Λαική Ενότητα επανήλθε τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «η  κλήση των αρχηγών σε σύσκεψη είναι υποχρεωτική και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όφειλε να την συγκαλέσει ανεξάρτητα από την διάθεση προσέλευσης κάθε αρχηγού,  τονίζει ο πολιτικός σχηματισμός του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Όπως καταγγέλλει εν συνεχεία, ο κ. Παυλόπουλος δεν μπορεί να είναι διεκπεραιωτής των αποφάσεων κανενός, ούτε εντολοδόχος οποιουδήποτε τρίτου.

«Οφείλει να υπερασπίζει το Σύνταγμα και τις δημοκρατικές διαδικασίες που αυτό προβλέπει, πράγμα το οποίο στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν έπραξε, ευθυγραμμιζόμενος με τις κυβερνητικές απόψεις» προσθέτει η Λαϊκή Ενότητα.

Καταλήγοντας, εκφράζει την ελπίδα «να μην πράξει το ίδιο και με την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, η οποία δεν πρέπει να ορισθεί νωρίτερα από την 27η Σεπτεμβρίου».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here