ΛΑΕ: Εγκληματική συμμετοχή της Ελλάδας σε ψυχροπολεμική άσκηση του ΝΑΤΟ

 

Εγκληματική χαρακτηρίζει τη συμμετοχή της Ελλάδας στην άσκηση του ΝΑΤΟ, SWIFT RESPONSE, που διεξάγεται αυτές τις μέρες στη Βουλγαρία η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, καθώς όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωση «η άσκηση αυτή διαμορφώνει εκ νέου ψυχροπολεμικό κλίμα ανάμεσα στη Ρωσία και στις χώρες της Δύσης».

Δεσμεύεται δε, όπως σημειώνει, για την ανάληψη των κατάλληλων πρωτοβουλιών προκειμένου η Ελλάδα να απεμπλακεί από το μονοπώλιο των σχέσεων με την ευρωατλαντική συμμαχία και να αποκτήσει πραγματική πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική. 

«Η άσκηση  του ΝΑΤΟ, SWIFT RESPONSE, που διεξάγεται αυτές τις μέρες στη Βουλγαρία δεν έχει να προσφέρει απολύτως τίποτα στην ασφάλεια των ευρωπαϊκών χωρών που συμμετέχουν, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας», σημειώνει η ΛΑΕ.

Όπως εξηγεί «δεν πρόκειται για τίποτε περισσότερο από μια ευκαιρία για να επαναβεβαιωθεί ο αντιδραστικός και ιμπεριαλιστικός χαρακτήρας της ευρωατλαντικής συμμαχίας και για να δημιουργηθούν περαιτέρω εμπόδια στην ανάπτυξη ειρηνικών διακρατικών σχέσεων ανάμεσα στις χώρες που συμμετέχουν και σε άλλα κράτη της περιοχής».

Ειδικότερα, συνεχίζει η ανακοίνωση, η άσκηση αυτή διαμορφώνει εκ νέου ψυχροπολεμικό κλίμα ανάμεσα στη Ρωσία και στις χώρες της Δύσης σε μια ιστορική συγκυρία που οι καλές σχέσεις ανάμεσα στις δυο πλευρές θα μπορούσαν να αποτελέσουν έναν καθοριστικό παράγοντα για το ξεπέρασμα της κρίσης.

Ξεκαθαρίζει δε, ότι τα τραγικά αποτελέσματα των πολιτικών αυτών «είναι ολοφάνερα στην περίπτωση της Ουκρανίας η οποία μετετράπη σε πεδίο δοκιμών του Δυτικού ιμπεριαλισμού, με θύματα χιλιάδες Ουκρανούς πολίτες».

Η Λαϊκή Ενότητα, καταγγέλλει τη συμμετοχή της χώρας μας στην εν λόγω άσκηση και δεσμεύεται για την ανάληψη των κατάλληλων πρωτοβουλιών προκειμένου η Ελλάδα να απεμπλακεί από το μονοπώλιο των σχέσεων με την ευρωατλαντική συμμαχία και να αποκτήσει πραγματική πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, που θα αποβλέπει στην ειρήνη και την ευημερία όλων των κρατών της περιοχής. Μόνο μια τέτοιου είδους εξωτερική πολιτική θα δώσει τη δυνατότητα στον ελληνικό λαό να αναπτύξει εμπορικούς και πολιτιστικούς δεσμούς με όλες τις χώρες ανατολικά και δυτικά της Ελλάδας και, έτσι, να σπάσει τα δεσμά της εξάρτησης και να ατενίσει με ελπίδα το μέλλον, καταλήγει.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here