Λαγκάρντ: Βλέπει θετικές εξελίξεις στο ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους μετά τις συζητήσεις στο Μπάρι

Αισιόδοξη για θετικές εξελίξεις στο θέμα του ελληνικού χρέους, εμφανίζεται η διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, μετά τις συζητήσεις που είχαν αξιωματούχοι του Ταμείου με ευρωπαίους παράγοντες και βεβαίως τον Β. Σόιμπλε, στο Μπάρι.

Το ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, μετά και την ψήφιση του τέταρτου μνημονίου, έθεσε μετ’ επιτάσεως η διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου, που βρίσκονται στο Μπάρι της Ιταλίας στο πλαίσιο της Συνόδου των υπουργών Οικονομικών των G7.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, επικαλούμενο πληροφορίες της ιστοσελίδας www.mignatiou.com από πηγές εκτός Ταμείου, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ φέρεται να βρήκε συναίνεση στο αίτημά της αυτό.

Η συνάντηση έγινε στο Μπάρι στο πλαίσιο της συνόδου των υπουργών Οικονομικών των G7.

Παρά το γεγονός ότι Ελλάδα και διεθνείς πιστωτές δεν έχουν καταλήξει ακόμη σε συμφωνία, εν τούτοις η κ. Λαγκάρντ φέρεται να νοιώθει ότι τα πράγματα προχωρούν προς το παρόν καλά.

Η Κριστίν Λαγκάρντ, επιμένει στο ζήτημα της συμφωνίας, ώστε να μπορέσει το Ταμείο να λάβει μέρος στο ελληνικό πρόγραμμα.

Στις συζητήσεις συμμετέχουν η επικεφαλής του ΔΝΤ, ο διευθυντής Ευρώπης Πολ Τόμσεν και η κ. Ντέλια Βελκουλέσκου. Αναφορικά με τη συνομιλία που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο Πεκίνο, η κ. Λαγκάρντ έκανε απλά μία γενική αναφορά στη συνάντηση, αλλά όχι στο περιεχόμενο της.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here