Λαγκάρντ: Πρώτα μεταρρυθμίσεις από την Αθήνα και μετά ελάφρυνση του χρέους

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ

Μια νέα πρόταση που συνδέει την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους με την έναρξη σημαντικών μεταρρυθμίσεων από την ελληνική κυβέρνηση, κατέθεσε στο τραπέζι η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ. Κριστίν Λαγκάρντ.

Οπως δήλωσε στο πρακτορείο Reuters η κ. Λαγκάρντ, «η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει σε οικονομικές μεταρρυθμίσεις πριν οι ευρωπαίοι εταίροι της χώρας εξετάσουν την απομείωση του δημοσίου χρέους της».

Η κ. Λαγκάρντ, συμπλήρωσε ότι κατά τη γνώμη της πρέπει να προηγηθούν οι δεσμεύσεις της Αθήνας για την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων ή η ελάφρυνση του χρέους της από τα κράτη μέλη της ευρωζώνης.

«Δοθέντος του πού βρισκόμαστε, υποψιάζομαι ότι θα ήταν πολύ προτιμότερο να δούμε μια σοβαρή πρωτοβουλία για την προώθηση μεταρρυθμίσεων και έπειτα από αυτό να ακολουθήσει η άλλη πλευρά μειώνοντας το χρέος»είπε χαρακτηριστικά.

Για το θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους,το Ταμείο θα δώσει την Πέμπτη ειδική έκθεση ανάλυσης.  Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian το πιο πιθανό σενάριο θέλει το χρέος στο 118% του ΑΕΠ το 2030, όταν ο στόχος ήταν να έχει υποχωρήσει κάτω  από το 110% του ΑΕΠ, το 2022.

Σε άλλη ερώτηση για την αξιοπιστία της κυβέρνησης, η Λαγκάρντ ξεκαθάρισε ότι το Ταμείο θεωρεί εταίρους όλες τις εκλεγμένες κυβερνήσεις.

Η κ. Λαγκάρντ,  δεν θέλησε να σχολιάσει την τελευταία ελληνική πρόταση, σημειώνοντας: «Έχουμε λάβει τόσες πολλές ‘τελευταίες’ προτάσεις, που έχουν αλλάξει, τροποποιηθεί, τις τελευταίες ημέρες, που είναι αβέβαιο ποια θα είναι η τύχη αυτής της τελευταίας πρότασης».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here