Λαγκάρντ: Εντείνει τις απειλές, αρνείται να δώσει περίοδο χάριτος την Ελλάδα

Κορυφώνοντας την άσκηση αθέμιτης πίεσης προς την Ελλάδα και την ελληνική κυβέρνηση, η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, προχώρησε σε μια ακόμη, εκβιαστική δήλωση. «Η πληρωμή του ΔΝΤ από την Ελλάδα στις 30 Ιουνίου είναι οριστική και δεν υπάρχει περίοδος χάριτος ή η δυνατότητα να καθυστερήσει», ανέφερε όταν ερωτήθηκε για το θέμα σε συνέντευξη Τύπου πριν το Eurogroup.

Με το τρόπο αυτό, η κ. Λαγκάρντ, όχι μόνο δεν δείχνει να κάνει κάποια βήματα προς τον αναγκαίο συμβιβασμό, αλλά αντιθέτως ρίχνει λάδι στη φωτιά, εμμένοντας στις σκληρές απαιτήσεις του Ταμείου και απειλώντας με πτώχευση την Ελλάδα!

Η ισχυρά κυρία του ΔΝΤ, αναφέρεται στα 1,56 δις που  πρέπει να επιστρέψει στο τέλος Ιουνίου η χώρα μας  και αποσαφηνίζει πως εάν δεν καταβληθούν, η Ελλάδα θα κηρυχθεί «ληξιπρόθεσμος οφειλέτης» αφού δεν θα της δοθεί περίοδος χάριτος 30 ημερών, για την αποπληρωμή τους».  Η δήλωση της αυτή ερμηνεύεται ότι η καταγγελία θα γίνει αμέσως χωρίς να μεσολαβήσει κάποιο χρονικό διάστημα για να βρεθεί λύση.

Οπως η ίδια συμπλήρωσε, αν δεν καταβληθεί η δόση τότε η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει έναντι του Ταμείου, κάτι που όμως δεν συνεπάγεται πιστωτικό γεγονός για τους οίκους αξιολόγησης.«Θα είναι ληξιπρόθεσμη οφειλή προς το ΔΝΤ την 1η Ιουλίου. Όμως πραγματικά ελπίζω πως δεν θα συμβεί αυτό», τόνισε..

Για το πρόγραμμα διάσωσης της χώρας, είπε πως είναι αξιόπιστο και στηρίζεται από την διεθνή κοινότητα και τους επενδυτές. Κατά την ίδια το Ταμείο θέλει να υπάρξει μεταρρύθμιση του ελληνικού συνταξιοδοτικού συστήματος με «έξυπνη» προσέγγιση. «Η μεταρρύθμιση του ελληνικού συνταξιοδοτικού συστήματος είναι επιτακτική», ανέφερε.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here