Λαφοντέν-Λαπαβίτσας υπέρ ενίσχυσης Δημοκρατίας, κατά ευρώ(βίντεο)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα «Ποιο το μέλλον της Ευρώπης;» στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Την εκδήλωση διοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ερευνών Κοινωνικής και Οικονομικής Πολιτικής (ΕΔΕΚΟΠ). Συμμετείχαν κοινωνικοί επιστήμονες και εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων από την Ελλάδα, την Ισπανία, τη Γαλλία, τη Σλοβενία και αλλού.

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε στις 27 Απριλίου με πολιτική εκδήλωση στον κατάμεστο κινηματογράφο Αλέξανδρο. Ομιλητές ήταν ο Όσκαρ Λαφοντέν, ηγετικό στέλεχος της γερμανικής αριστεράς και πρώην Υπουργός Οικονομικών και ο Κώστας Λαπαβίτσας, καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και πρώην βουλευτής. Παραβρέθηκε πλήθος νεολαίας, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμαρχος Συκεών και πρώην βουλευτές.

Οι ομιλητές τόνισαν ότι η λειτουργία της ΕΕ και την ΟΝΕ έχει κάνει το μέλλον της Ευρώπης ιδιαίτερα σκοτεινό και επικίνδυνο. Απαιτείται η τόνωση της εθνικής κυριαρχίας και της δημοκρατίας, προϋπόθεση για τις οποίες αποτελεί η απαλλαγή της Ευρώπης από την αποτυχημένη νομισματική ένωση.

Οι εκδηλώσεις εγκαινίασαν με μεγάλη επιτυχία το ΕΔΕΚΟΠ, το οποίο έχει δύο στόχους. Πρώτον, να παράγει άρτια τεκμηριωμένο έργο υψηλού επιπέδου που θα παρεμβαίνει στην πολιτική συζήτηση στην Ευρώπη. Δεύτερον, να συνδυάζει την επιστημονική ανάλυση με στοχευμένες πολιτικές εκδηλώσεις σε ευρωπαϊκές χώρες.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here