Λαφαζάνης: Υπογραφή για τον ρώσικο αγωγό ακόμη και την επόμενη εβδομάδα

ΦΩΤΟ: IN TIME

Την πιθανότητα υπογραφής μνημονίου συνεργασίας μεταξύ Ελληνικής και Ρωσικής πλευράς για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου που θα διέρχεται από την χώρα μας, κατά την επικείμενη επίσκεψη του Αλ. Τσίπρα στην Αγία Πετρούπολη προανήγγειλε ο ΠΛαφαζάνης από το βήμα της Βουλής.

Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος κι Ενέργειας μιλώντας στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης τόνισε πως οι συνομιλίες για την κατασκευή του Greek Stream βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και πρόσθεσε ότι πιθανολογείται η συμφωνία να υπογραφεί κατά την επίσκεψη της κυβερνητικής αντιπροσωπείας, υπό τον πρωθυπουργό, στην Πετρούπολη μεταξύ 18-20 Ιουνίου.

Ο κ. Λαφαζάνης έκανε λόγο για μια επένδυση ύψους 2 δις. Ευρώ που θα δημιουργήσει 10 χιλ. νέες θέσεις εργασίας και μπορεί να μεταφέρει 47 δις. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου μετατρέποντας τη χώρα σε διεθνή ενεργειακό κόμβο.. «Μιλάμε για ένα από τα μεγαλύτερα έργα μετά την μεταπολίτευση. Ένα έργο που διαμορφώνει την Ελλάδα σε ενεργειακό κόμβο… Θα υπάρξει μεγάλη κίνηση κεφαλαίων και δημιουργία θέσεων εργασίας στην Μακεδονία» σημείωσε.

«Η ενέργεια μπορεί να γίνει όχημα για έξοδο από την κρίση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και πρόσθεσε πως «η Ελλάδα μπορεί να παίξει κεντρικό ρόλο στον τομέα της ενέργειας και όχι μόνο φυσικού αερίου. Υπάρχει κινητικότητα στις επενδύσεις ενέργειας στη χώρα»,τόνισε αναφέροντας παράλληλα οτι προχωρά η κατασκευή του αγωγού ΤΑΡ και ότι υπάρχουν προϋποθέσεις για διέλευση και άλλων αγωγών από Ιράν και Τουρκμενιστάν.

Ο υπουργός κατά την εισήγησή του αστειεύτηκε αποκαλώντας την Αγία Πετρούπολη ως «Λένινγκραντ» για να ακούσει στη συνέχεια σχόλια από βουλευτές της αντιπολίτευσης.

«Πετρούπολη, Λένινγκραντ, πείτε το όπως θέλετε» ανέφερε ο κ. Λαφαζάνης για να υποστηρίξει πως «καμιά φορά οι λαοί διαμορφώνουν τοπωνύμια τα οποία παραμένουν ανεξάρτητα από τις ονομασίες που δίνει η κυβέρνηση».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here