Λαφαζάνης: Το πολίτευμα της χώρας είναι η δικτατορία του ευρώ

ΦΩΤΟ: ΙΝΤΙΜΕ (ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ)

Η δημοκρατία στην Ελλάδα έχει τελειώσει, καθώς το πολίτευμα της χώρας είναι η δικτατορία του ευρώ, υποστήριξε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρώην υπουργός κατά τη σκληρή και δηκτική τοποθέτησή του έκανε λόγο για «ευρωμονόδρομο που κάποιοι τον θεσμοποιούν» και αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν να μπαίνει σε διαπραγμάτευση ο πρωθυπουργός της χώρας και να λέει ότι δεν έχει εναλλακτική λύση.

Ορισμένοι δεν θέλουν την εναλλακτική λύση, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Λαφαζάνης επισημαίνοντας ότι «επικρατεί ο ευρωμονόδρομος και κάποιοι εδώ, εκβιαζόμενοι δήθεν, τον αποδέχονται»

«Έχουμε αναγάγει το ευρώ σε θρησκευτική πίστη» διαμήνυσε επιπλέον, διαβεβαιώνοντας ότι εναλλακτική λύση υπήρχε και υπάρχει ακόμα.

Παράλληλα, διερωτήθηκε «πώς είναι δυνατόν να διαπραγματευόμαστε, αν λέμε ότι η εναλλακτική λύση είναι κόλαση».

Ο κ. Λαφαζάνης εκτίμησε πως στη χώρα «έχει τελειώσει η δημοκρατία». «Εχουμε έναν ιδιόμορφο ολοκληρωτισμό. Είναι η δικτατορία του ευρώ, αυτό είναι το πολίτευμα» είπε.

Έθεσε το ερώτημα αν θα γίνει ανεκτή η ιδιόμορφη κατάλυση της δημοκρατίας.

Σε ό,τι αφορά την εναλλακτική λύση, είπε: «Έχουμε πει 100 φορές την εναλλακτική λύση». Αμέσως μετά υπογράμμισε: «Κάποιοι λέγαμε εδώ ότι το κόμμα θα πρέπει να διαθέτει λύση έξω από την ευρωζώνη και αντιμετωπιζόμασταν με κατάρες».

Διερωτήθηκε επίσης για το πώς είναι δυνατόν να μπαίνει σε διαπραγμάτευση ο πρωθυπουργός της χώρας και να λέει ότι δεν έχει εναλλακτική λύση. «Τα κλιμάκια ζητάνε τη μάνα τους και τον πατέρα τους» είπε.

Μιλώντας για το ευρώ σημείωσε: «Έχουμε αναγάγει το ευρώ σε θρησκευτικό δόγμα», όπως το ΚΚΕ ομνύει τον υπαρκτό σοσιαλισμό.

Όσον αφορά το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, κατέστησε σαφές ότι «δεν κάνουμε επίδειξη αριστεροσύνης», συμπληρώνοντας ότι το κριτήριο είναι «αν αυτό που κάνουμε ωφελεί τον τόπο, τον λαό και την αριστερά».

Επίσης, χαρακτήρισε «κοροϊδία» τη σύγκληση έκτακτου συνεδρίου κατόπιν της ψήφισης της συμφωνίας από την  Βουλή.

Δεν γίνεται το συνέδριο να επικυρώσει τετελεσμένα με τη θηλιά στο λαιμό, σημείωσε. «Τέτοια δημοκρατία θέλουμε στο κόμμα; Την δικτατορία του ευρώ; Να την χαιρόμαστε» κατέληξε ο κ. Λαφαζάνης.

Print Friendly, PDF & Email

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Νομίζω ότι αυτά που είπε είναι ή απλή αλήθεια, δεν υπάρχουν τετελεσμένα αδιέξοδο και μόνο ένας «ορθός» δρόμος για μια χώρα ή ένα λαό, επιτέλους πρέπει ή πραγματική ελπίδα να επιστρέψει αυτή τη φορά σε τούτο τον τόπο! Απλά όμως πρέπει να διαφωτιστεί κάπως αυτός ο λαός που χαίρεται με καθρεφτακια και χάντρες ενώ βρίσκεται στον 21ο αιώνα…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here