Λαφαζάνης: Το «όχι» του λαού να μην μετατραπεί σε ταπεινωτικό «ναι»

Το «όχι» του λαού στο δημοψήφισμα δεν πρόκειται να μετατραπεί σε ταπεινωτικό «ναι» σε καινούρια μνημονιακά κρεματόρια, τόνισε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης σε ομιλία του σήμερα Πέμπτη κατά τη διάρκεια συνεδρίου για ενεργειακά θέματα.

Ο Π.Λαφαζάνης στον αντίποδα των δηλώσεων άλλων κυβερνητικών  στελεχών που υπογραμμίζουν ότι στόχος  είναι η υπογραφή συμφωνίας, εξέφρασε την αντίθεσή του σε νέα υφεσιακά μέτρα. Οπως είπε, «δεν θέλουμε στα δύο αποτυχημένα μνημόνια να προσθέσουμε και ένα τρίτο μνημόνιο σκληρής λιτότητας, βασάνων και στερήσεων του ελληνικού λαού, χωρίς μάλιστα να δίνεται καμιά προοπτική στον τόπο».

«Η Ελλάδα», ανέφερε, «δεν βρίσκεται σε ομηρία από κανέναν. Και κάνουν βαρύτατο λάθος και ατόπημα όσοι στην Ευρώπη τη θεωρούν όμηρο. Η Ελλάδα επίσης δεν βρίσκεται με το πιστόλι στον κρόταφο, ούτε βρίσκεται υπό εκτέλεση, έτοιμη να αποδεχθεί τα όποια τετελεσμένα της προσφέρουν όσο καταστρεπτικά και αν είναι. Βρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου όσοι θεωρούν ότι η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός δεν έχουν καμιά άλλη επιλογή από το να συνυπογράψουν τη θανατική τους καταδίκη».

«Οι ευρωπαϊκοί κύκλοι που σκέπτονται έτσι, είναι οι κύκλοι εκείνοι που ετοιμάζονται να γράψουν ξανά, με μεγάλο θύμα την Ελλάδα, την πιο μαύρη ίσως σελίδα της Ευρώπης μετά τον πόλεμο. Η Ελλάδα δεν διαθέτει μια και μόνο επιλογή για το μέλλον της: να δεχθεί μια απαράδεκτη συμφωνία με τους θεσμούς» πρόσθεσε.

Ο κ. Λαφαζάνης επανέλαβε ότι η χώρα διαθέτει εναλλακτικές επιλογές: «Έχουμε ως χώρα πολλές επιλογές. Ξέρουμε ότι εδώ που φτάσαμε όλες οι επιλογές που έχουμε είναι δύσκολες και δύσβατες. Η χειρότερη, όμως, η πιο εξοντωτική, η πιο ταπεινωτική και ανυπόφορη, είναι μια συμφωνία παράδοσης, λεηλασίας και υποταγής της χώρας και του λαού μας. Αυτή την επιλογή δεν θα την κάνουμε ποτέ, γιατί θα φέρει ακόμα μεγαλύτερο πόνο και δάκρυα στους Έλληνες πολίτες, αλλά και γιατί είναι μια επιλογή χωρίς αύριο και προοπτική».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here