Λαφαζάνης: Το κατεστημένο αποθρασύνθηκε, ζητεί ποινικοποίηση του plan B

Ο αγώνας για το «όχι» συνεχίζεται μέχρι το τέλος, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης και επιτίθεται με δριμύτητα στο «ένοχο, όπψς λέει, «κατεστημένο της χώρας που αποθρασύνθηκε  και έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο ρεβανσισμού ώστε να ζητάει ευθέως να ποινικοποιηθεί το «Plan B» και να αρχίσουν να διώκονται ποινικά όσοι το υποστηρίζουν».

«Αν το κατεστημένο της μνημονιακής υποτέλειας της χώρας, αντί να πληρώσει για την καταστροφή, πιστεύει ότι μπορεί να βγει και από πάνω και να μετατρέψει την Ελλάδα σε μετεμφυλιακή αρένα είναι πικρά γελασμένο» προσθέτει ο κ. Λαφαζάνης.

Το «όχι» του ελληνικού λαού δεν ηττήθηκε ούτε έχει παραδοθεί βορά στη χλεύη των ηττημένων, καταλήγει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Αριστερής Πλατφόρμας.

Κοινή δήλωση Λεουτσάκου-Νταβανέλου-Παπαδόγιαννη για διαρκές συνέδριο

Σε κοινή δήλωση, με την οποία καλούν την κυβέρνηση να σταματήσει τις διαπραγματεύσεις και να ενεργοποιήσει τον λαϊκό παράγοντα, προβαίνουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, Αντώνης Νταβανέλος, Στάθης Λεουτσάκος και Σόφη Παπαδόγιαννη.

Με κοινή τους ανακοίνωση, ζητούν την άμεση σύγκληση διαρκούς συνεδρίου, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να μην βρεθεί προ τετελεσμένων.  «Το Διαρκές Συνέδριο έχει καταστατική δημοκρατική υποχρέωση να απορρίψει τη μνημονιακή συμφωνία και να καλέσει την κυβέρνηση να τηρήσει το αντιμνημονιακό – προοδευτικό της πρόγραμμα» τονίζουν χαρακτηριστικά.

«Η τήρηση των συλλογικών δημοκρατικών διαδικασιών στο κόμμα, η εφαρμογή των προγραμματικών μας δεσμεύσεων και η τήρηση της λαϊκής εξουσιοδότησης και εντολής που μας δόθηκε στις 25 Γενάρη και στο δημοψήφισμα της 5ης Ιούλη αποτελούν απαραβίαστες αρχές για το κόμμα» επισημαίνουν τα τρία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως καταλήγουν, για τον ΣΥΡΙΖΑ και τα μέλη του δεν υπάρχει άλλος δημοκρατικός και καταστατικός δρόμος από την άμεση επιστροφή στις αντιμνημονιακές ρίζες του.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here