Λαφαζάνης: Οι «θεσμοί» δεν κάνουν διαπραγματεύσεις. Ζητάνε γη και υδωρ

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI (ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ)

«Οι «θεσμοί» δεν κάνουν διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση και με αυτούς που έχει εξουσιοδοτήσει η κυβέρνηση.  Οι «θεσμοί» αυτό που ζητάνε από τη χώρα μας είναι «γη και ύδωρ». Zητάνε πλήρη υποταγή. Ζητάνε λεηλασία». Αυτό τόνισε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος κι Ενέργειας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τις νέες ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη ΔΕΗ.

Κληθείς από δημοσιογράφους να σχολιάσει την πορεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των «θεσμών» υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει κάνει σαφές σε όλους τους τόνους ότι η Ελλάδα δεν είναι προτεκτοράτο, ούτε μπανανία, ούτε είναι διαθέσιμη να προσυπογράψει την εξόντωση του ελληνικού λαού. «Αυτό είναι πέρα για πέρα σαφές. Δεν υπάρχει συμφωνία διότι την ευθύνη την έχουν ακέραιη οι πιστωτές και οι λεγόμενοι «θεσμοί»», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στο πλαίσιο συμφωνίας που προωθεί η κυβέρνηση υπογράμμισε ότι «κινούμαστε για μια συμφωνία η οποία θα είναι συμβατή, απολύτως συμβατή, με το πρόγραμμά μας. Για μια συμφωνία που θα μπορεί να στήσει τη χώρα όρθια και να δώσει μια θετική διέξοδο στην κρίση. Μόνο μία τέτοια συμφωνία η οποία θα είναι σε συνάφεια και σε συμβατότητα με το πρόγραμμά μας θα προσυπογράψει αυτή η κυβέρνηση.  Αυτό, άλλωστε, το είπε και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σήμερα στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική μας Ομάδα. Το είπε με κάθε σαφήνεια».

Ο κ. Λαφαζάνης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου κληθείς να σχολιάσει την αναφορά που λέγεται ότι εμπεριέχεται στην πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης περί διενέργειας δημοπρασιών λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής παραγωγής της ΔΕΗ κατά τα πρότυπα του γαλλικού ΝΟΜΕ, απάντησε ότι δεν επιθυμεί να σχολιάσει επιμέρους θέσεις και προτάσεις «που περιέχονται ή λέγεται ότι περιέχονται στις θέσεις και τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης».

Επανέλαβε ότι δεν υπάρχει καμία συμφωνία για να μπορέσει να τοποθετηθεί επ’ αυτής και υπογράμμισε οτι «είναι σαφέστατο ότι οι προτάσεις οι δικές μας, προτάσεις με τις οποίες θα καταλήξουμε σε συμφωνία, δεν πρόκειται να βρίσκονται σε αντίθεση με το πρόγραμμά μας. Θα είναι συμβατές με το πρόγραμμά μας. Θα είναι προτάσεις σε συνάφεια με το πρόγραμμα και τις δεσμεύσεις μας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here