Λαφαζάνης: ΣΥΡΙΖΑ – Ν.Δ. είναι παρατάξεις των ολιγαρχών

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/Γ. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Στα Προπύλαια πραγματοποίησε την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση η ΛΑΕ με ομιλητή τον γραμματέα Παναγιώτη Λαφαζάνη ο οποίος επιτέθηκε στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση.

«Ο μεταλλαγμένος ΣΥΡΙΖΑ Τσίπρα και η ΝΔ του Μητσοτάκη δεν είναι παρατάξεις των πολλών, αλλά των ολιγαρχών, της διαπλοκής, της γερμανο-αμερικανοκρατίας και του ξεπουλήματος της Ελλάδας» είπε ο κ. Λαφαζάνης, ο οποίος ξεκίνησε την ομιλία του χαιρετίζοντας τον Μανόλη Γλέζο, ενώ με την παρουσία της τίμησε την προεκλογική συγκέντρωση της ΛΑΕ, η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης».

Ο κ. Λαφαζάνης εξήρε το έργο του ευρωβουλευτή της ΛΑΕ, Νίκου Χουντή, και ζήτησε από τον λαό να ενισχύσει την ΛΑΕ για να μπορέσει να συνεχίσει και να αναβαθμίσει αυτό το έργο.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης χαρακτήρισε «ντροπή» να μιλάει ο Τσίπρας για «κυβέρνηση των πολλών», όταν ήταν αυτός που «το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος των πολλών το μετέτρεψε σε ΝΑΙ των λίγων, της ολιγαρχίας, των Βρυξελλών, του ευρώ, της γερμανικής Ευρώπης και της Ευρώπης του χρηματιστικού κεφαλαίου».

«Δεν είναι ‘κυβέρνηση των πολλών’ αυτή που αφαίρεσε 8 δισεκ. από τους συνταξιούχους, έκοψε το ΕΚΑΣ από τους εξαθλιωμένους γέροντες, επιτρέπει να πληρώνεται το 1/3 των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα με 300 ευρώ καθαρά, ενώ 6 στις 10 θέσεις εργασίας να είναι θέσεις ‘ευέλικτης’ εργασίας και εργασιακού δουλεμπορίου» υπογράμμισε στην ομιλία του ο κ. Λαφαζάνης.

Συνεχίζοντας ο γραμματέας της ΛΑΕ, τόνισε πως «ο μεταλλαγμένος ΣΥΡΙΖΑ, όπως και η ΝΔ του Μητσοτάκη είναι παρατάξεις της διαπλοκής, της ολιγαρχίας, της μνημονιοκρατίας και της γερμανο-αμερικανοκρατίας, του αυταρχισμού και της κατάργησης σχεδόν κάθε ίχνους δημοκρατίας».

Επιπλέον σημείωσε ότι «στη μνημονιακή και δήθεν ‘μεταμνημονιακή’ Ελλάδα των Τσίπρα και Μητσοτάκη, απαγορεύεται να είσαι νέος και νέα. Με Τσίπρα και Μητσοτάκη δεν υπάρχει μεγαλύτερη δυστυχία από τη νεότητα. Γιατί αν είσαι νέος, είτε θα είσαι άνεργος, είτε θα δουλεύεις για 300 ευρώ δουλεμπόριο, είτε θα πρέπει να μεταναστεύσεις για να επιβιώσεις. Δεν έχεις άλλη λύση» δήλωσε ο κ. Λαφαζάνης.

Συνεχίζοντας ο γραμματείας της ΛΑΕ, είπε πως «στην Ελλάδα τα γηρατειά πένονται και φυτοζωούν περιφερόμενα χωρίς ευρώ στην τσέπη, ενώ τα νιάτα παίρνουν τον δρόμο της ξενιτιάς ή δουλεύουν σε καθεστώς γαλέρας χωρίς προοπτική. Μια χώρα με εξαθλιωμένους ηλικιωμένους και με τους νέους της στο εξωτερικό, δεν έχει κανένα μέλλον. Αυτή τη χώρα πρέπει να την αλλάξουμε».

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης τόνισε ότι «η Ελλάδα χρειάζεται μια μεγάλη ανατροπή με εθνική νομισματική πολιτική, αμφισβήτηση και ρήξη με την ΕΕ, βαθιά διαγραφή του δημόσιου χρέους και γενναίες ρυθμίσεις και διαγραφή του ιδιωτικού χρέους και εθνικοποίηση-κοινωνικοποίηση των τραπεζών, για να μπορέσει να προστατεύσει στοιχειωδώς την οικονομία της, να προωθήσει μια άνοιξη δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων, να αναζωογονήσει την παραγωγική της βάση, να δημιουργήσει νέες, πολλές πραγματικές θέσεις εργασίας και να προχωρήσει σε έναν νέο δρόμο ανάπτυξης, με βαθιά δημοκρατία, δικαιοσύνη και οικολογία».

Καταλήγοντας ο κ. Λαφαζάνης τόνισε πως «η ασφάλεια της Ελλάδας δεν προστατεύεται με την ευρωατλαντική θηλιά στην περιοχή μας, ούτε με συμφωνίες τύπου Πρεσπών, που προκαλούν μείζονες κινδύνους. Πολύ περισσότερο, η εθνική μας ακεραιότητα έναντι των επιβουλών της Τουρκίας δεν κατοχυρώνεται με την δήθεν ‘προστασία’ των ΗΠΑ και των ‘γερακιών’ του Ισραήλ, που χρησιμοποιούν την Ελλάδα ως διαπραγματευτικό χαρτί για έναν στρατηγικό τους συμβιβασμό με την Τουρκία».

«Η Ελλάδα χρειάζεται μια νέα ανεξάρτητη ηγεσία και όχι παραδομένη και ελεγχόμενη, και μια πραγματικά πολυδιάστατη οικονομική, αμυντική και εξωτερική πολιτική. Αυτή είναι η πρόταση και η διεκδίκηση της ΛΑΕ» ανέφερε εν κατακλείδι ο κ. Λαφαζάνης.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here