Λαφαζάνης: Συμφωνία μόνο συμβατή με το πρόγραμμά μας

«Η συμφωνία που θα προκύψει από τις διαπραγματεύσεις θα προκύψει μόνο στον βαθμό που θα είναι είναι συμβατή με το πρόγραμμά μας», δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο Παν,. Λαφαζάνης. «Μόνο μια τέτοια συμφωνία θα δεχθεί η κυβέρνηση και όχι μια συμφωνία που θα βάζει στο ψυγείο και στο περιθώριο το πρόγραμμά μας», τόνισε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, προσθέτοντας μάλιστα ότι «όλες οι προγραμματικές εξαγγελίες και δεσμεύσεις της κυβέρνησης θα τηρηθούν απολύτως».

Ο κ. Λαφαζάνης ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν εκπροσωπεί καμιά πτέρυγα, αλλά συλλογικά την κυβέρνηση.

Απαντώντας  στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρ. Λοβέρδο για θέματα της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, επανέλαβε με κατηγορηματικό τρόπο ότι η κυβέρνηση «δεν θα τεμαχίσει και δεν θα ξεπουλήσει την ΔΕΗ, ούτε θα παραδώσουμε την ηλεκτρική ενέργεια σε ιδιωτικά συμφέροντα». «Θα στηρίξουμε τον δημόσιο τομέα της ενέργειας ως μοχλό για μια θετική διέξοδο από την κρίση» σημείωσε ο κ. Λαφαζάνης.

Μάλιστα, δήλωσε ότι «η κυβέρνηση δεν θα είναι όμηρος των ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών για την ενέργεια», που εκφράζονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο: «Δεν τα δεχόμαστε δεν θα τα εφαρμόσουμε και αυτό δεν είναι ασύμβατο με την παρουσία μας στο ευρωπαϊκό πλαίσιο» είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά το ευρωπαϊκό ρυθμιστικό πλαίσιο για την ενέργεια είπε πως «ό,τι αυστηρά επιβάλλουν οι ευρωπαϊκές ρυθμίσεις θα το εφαρμόσουμε», αλλά ξεκαθάρισε ότι «δεν θα δεχθούμε να υπάρχει ένα φύλλο συκής» και να καλύπτονται πίσω από την ΡΑΕ επιλογές που είναι κατά των λαϊκών συμφερόντων.

Στο πνεύμα αυτό χαρακτήρισε «αυθαίρετη» την απόφαση της ΡΑΕ να αυξήσει τα τιμολόγια του ρεύματος, κάτι που η κυβέρνηση ακύρωσε. Και δήλωσε ότι «είμαστε αντίθετοι σε κάθε κίνηση και πρωτοβουλία που επιβαρύνει τα τιμολόγια και μάλιστα σε μια περίοδο τέτοιας οικονομικής δυσπραγίας». Έκανε εξάλλου γνωστό ότι εντός των ημερών θα συμπληρωθούν οι κενές θέσεις προέδρου, αντιπροέδρου και ενός μέλους της ΡΑΕ, διευκρινίζοντας μάλιστα ότι «δεν αμφισβήτησα ποτέ την ύπαρξη και λειτουργία της ΡΑΕ ως ανεξάρτητης αρχής».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here