Λαφαζάνης στη ΓΑΔΑ: Δεν απολογούμαι

«Δεν πρόκειται να απολογηθώ σε αυτό το τμήμα (Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικούς Πολιτεύματος της Κρατικής Ασφάλειας) δεν το νομιμοποιώ, δεν το αναγνωρίζω. Είμαστε εδώ για να ζητήσουμε τη διάλυσή του εδώ και τώρα» τόνισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, επικεφαλής της ΛΑΕ, προσερχόμενος στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση όπου κλήθηκε να απολογηθεί για παρεμπόδιση διενέργειας πλειστηριασμών.

Απευθυνόμενος στα μέλη της ΛΑΕ που συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της ΓΑΔΑ, επισήμανε ότι «εδώ ερχόμουν για να υπερασπίσω αυτούς που διώκονται, αυτούς που συλλαμβάνονται άδικα. Δεν περίμενα ότι μετά τις διώξεις της χούντας του Παπαδόπουλου θα είχαμε διώξεις από πρώην συντρόφους μου, εκδικητικές διώξεις, γιατί δεν μπορούν να ακούν ούτε τη φωνή μας, γιατί η φωνή μας είναι η φωνή της συνείδησής τους. Η φωνή που τους λέει ότι πρόδωσαν τα πάντα, εγκατέλειψαν αρχές, στόχους, διακηρύξεις» είπε ο κ. Λαφαζάνης.

Όπως ανέφερε, «σ’ αυτή την υπόθεση δεν διώκεται ένα πρόσωπο, αν και για πρώτη φορά στη μεταπολίτευση έχουμε πολιτική δίωξη κι όχι δίωξη για ποινικά αδικήματα. Πολιτική δίωξη ενός επικεφαλής δημοκρατικού πολιτικού κόμματος που ασκεί δημοκρατική δράση και φυσικά έχει παρουσία στους κοινωνικούς αγώνες και στα κοινωνικά κινήματα. Κι αυτό είναι το ενοχλητικό. Πρώτη φορά γίνεται αυτό στη μεταπολίτευση, που είναι ένα σημείο στροφής σε μια νέα αλά Τουρκία… δημοκρατία. Μια δημοκρατία αλά Ερντογάν. Το θέμα δεν είναι προσωπικό, δεν αφορά τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και τους συναγωνιστές που με πανομοιότυπες κατηγορίες κλήθηκαν να απολογηθούν από την αμαρτωλή ΓΑΔΑ και το πιο αμαρτωλό εμφυλιακό τμήμα που έχει ονομαστεί Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος. Ποιο κράτος προστατεύει; Το κράτος των πιστωτών, της διαπλεκόμενης ολιγαρχίας, το κράτος των μνημονίων και της λιτότητας, της φτωχοποίησης και της εξαθλίωσης» υποστήριξε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here