Λαφαζάνης σε Τσίπρα: Αδικούμε τον εαυτό μας όταν λέμε δεν υπάρχει άλλη λύση από τα μνημόνια

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Γ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Χαμηλούς τόνους επιχειρεί να κρατήσει ο Παν. Λαφαζάνης, μετά την δήλωση του πρωθυπουργού που ούτε λίγο ούτε πολύ, τον εγκαλούσε ότι δεν διαθέτει καμία πειστική εναλλακτική αριστερή πρόταση για τη χώρα και ότι κρύβεται πίσω από την ασφάλεια της δική του υπογραφής. 

 Ο κ. Λαφαζάνης εκτιμά προφανώς ότι δεν βοηθά τον ίδιο και την Αριστερή Πλατφόρμα, η στρατηγική της έντασης και επιχειρεί να ρίξει τους τόνους όχι όμως την ουσία της κριτικής και του καταγγελτικού του λόγου κατά της κυβέρνησης και της πολιτικής της.
Γιατί ο Π. Λαφαζάνης δεν κρύβει, αν και δεν ομολογεί, ότι στόχος του είναι να κερδίσει την κομματική πλειοψηφία και να ελέγξει τον μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ καθιστώντας τον πρωθυπουργό ξένο σώμα στο ίδιο το κόμμα που τον εξέλεξε Πρόεδρο.
Η εκ διαμέτρου αντίθετη στρατηγική του Π. Λαφαζάνη και της Αριστερής Πλατφόρμας με την επίσημη κυβερνητική πολιτική, αντιτάσσει στον ρεαλισμό του Μεγάρου Μαξίμου, την μαξιμαλιστική επιλογή της ρήξης με την ευρωπαική ηγεμονία, χωρίς ωστόσο να δίνει και πάλι κάποια απτά ψήγματα ή έστω ένα περίγραμμα αυτής της επιλογής,

Ολόκληρη η δήλωση του Π. Λαφαζάνη

Μέσα στην αριστερά όσο μεγάλες και ουσιαστικές και αν είναι οι διαφορές δεν χρειάζονται ανάμεσά μας, ιδιαίτερα αυτές τις κρίσιμες ώρες, υψηλοί τόνοι και πολύ περισσότερο απειλές. Ο αγώνας μας δεν είναι για «καρέκλες» και «αξιώματα» αλλά για αρχές, αξίες και πολιτικές, που να υπηρετούν το λαό και τον τόπο.

Πιστεύω ότι αδικούμε κατάφωρα τους εαυτούς μας όταν ισχυριζόμαστε ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση απέναντι στα μνημόνια και τη λιτότητα. Πολύ περισσότερο πιστεύω  ότι γυρίζουμε την πλάτη στους κοινούς μας αγώνες, όταν στην ουσία λέμε ότι μνημόνια, λιτότητα και υποταγή στους εκβιασμούς είναι μονόδρομος, ενώ λοιδορούμε κάθε πρόταση εναλλακτικής λύσης, γεγονός που αφήνει την Ελλάδα έκθετη στο έλεος των πιστωτών.

Η Ελλάδα δεν έχει μέλλον ως εκβιασμένη ευρωζωνική μνημονιακή αποικία, αλλά ως περήφανη ανεξάρτητη προοδευτική χώρα, η οποία, χωρίς κηδεμονίες, δίνει, παρά τις μύριες δυσκολίες, τη μάχη ενάντια στη  φτώχεια, τη λιτότητα και την ανεργία για τη βαθιά διαγραφή του χρέους, την αξιοπρέπειά της και την οικονομική της ανόρθωση.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here