Λαφαζάνης: Oι μεγαλύτερες εκτροπές γίνονται στο όνομα του Συντάγματος

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

«Oι μεγαλύτερες εκτροπές γίνονται στο όνομα του Συντάγματος», ανέφερε ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας ο Παναγιώτης  Λαφαζάνης, καταθέτοντας σήμερα Πέμπτη την τρίτη και τελευταία διερευνητική εντολή.

Προηγήθηκε η επισήμανση με αιχμές του επικεφαλής της Λαικής Ενότητας ότι  «ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι πάνω από το Σύνταγμα», αν και έσπευσε να διευκρινίσει ότι δεν αναφέρεται προσωπικά στον κ. Παυλόπουλο.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος τον διαβεβαίωσε ότι οι εκλογές θα γίνουν «όπως ταιριάζει στον πολιτικό πολιτισμό της Ελλάδος και στην κρισιμότητα των περιστάσεων. Ουδείς πολιτειακός παράγοντας είναι πάνω από το Σύνταγμα».

Ο Πρόεδρος είπε ότι στον κ. Λαφαζάνη ότι θα επικοινωνήσει τηλεφωνικά μαζί του, όπως και με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, γεγονός που επίσης σχολίασε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, παρατηρώντας ότι το Σύνταγμα μιλά για «φυσική συνάντηση των πολιτικών αρχηγών και όχι για τηλεφωνικές επικοινωνίες».

«Όπως και εσείς γνωρίζετε καλύτερα κ. Πρόεδρε, οι μεγαλύτερες εκτροπές γίνονται στο όνομα του Συντάγματος», παρατήρησε ο κ. Λαφαζάνης.

«Να είστε βέβαιος ότι το Σύνταγμα θα τηρηθεί» κατέληξε ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο κ. Λαφαζάνης είχε την Πέμπτη τις τελευταίες του επαφές, στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών, με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και τον τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

«Εμείς πιστεύουμε αδιαπραγμάτευτα ότι η χώρα θα πρέπει να υπερασπιστεί το ιστορικό της κεκτημένο την παραμονή στην Ευρώπη και την ισότιμη συμμετοχή στην ευρωζώνη. Ως εκ τούτου δεν θα μπορούσαμε ποτέ να συμπλεύσουμε και να συμπορευτούμε» δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έπειτα από τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Λαϊκής Ενότητας.

Από τον πλευρά του ο κ. Κουτσούμπας στη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον κ. Λαφαζάνη επανέλαβε τη θέση του κόμματος ότι το ΚΚΕ δεν παίρνει μέρος στις διαδικασίες των διερευνητικών εντολών, όχι μόνο γιατί, από θέση αρχής, δεν συμμετέχει σε τέτοιες κυβερνήσεις, αλλά και γιατί σήμερα δεν υπάρχει καμιά δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here