Λαφαζάνης: Πολύ μικρός ο Πανελλήνιος για να χωρέσει το μεγάλο «Όχι»

ΦΩΤΟ: Eurokinissi  (ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Ηγετική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στην πολιτική εκδήλωση για τα 5 χρόνια της ιστοσελίδας Iskra, το απόγευμα της Δευτέρας. O κ. Λαφαζάνης, παρέμεινε στο βήμα του κεντρικού ομιλητή για τρία τέταρτα της ώρας ασκώντας κριτική στις κυβερνητικές επιλογές ως προς την μη αξιοποίηση του «όχι» του δημοψηφίσματος κατά τις διαπραγματεύσεις, όπως τόνισε, ενώ χαρακτήρισε την ψήφιση των μέτρων στη Βουλή «μνημονιακό κάλεσμα». 

Χαιρετισμό απηύθυναν οι Γιώργος Κασιμάτης, Αντώνης Νταβανέλος και Πέτρος Παπακωνσταντίνου. Το παρών στην πολιτική εκδήλωση της Αριστερής Πλατφόρμας έδωσαν επιφανή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο Μανώλης Γλέζος, ο Δημήτρης Στρατούλης, η Δέσποινα Χαραλαμπίδου, ο Γιάννης Μηλιός, ο Κώστας Ήσυχος, και ο Γιάννης Κριτσωτάκης.

 «Χαιρετίζω την ανταπόκριση σας στο κάλεσμα της Iskra, της ιστοσελίδας μας. Της ιστοσελίδας μας που έχει κρατήσει ψηλά τη σημαία του αντιμνημονιακού προοδευτικού αγώνα που κράτησε στα ύψη τη σημαία του ΌΧΙ  και που θα δώσει τον αγώνα αυτό, μέχρι το τέλος, μέχρι  να κερδίσουμε», τόνισε ο Π. Λαφαζάνης, στην έναρξη της ομιλίας του.

«Αποδείχθηκε ότι ο Πανελλήνιος, παρότι Πανελλήνιος, είναι πολύ μικρός για να χωρέσει το μεγάλο όχι που θέλουμε να πούμε ξανά και να το πούμε μέχρι το τέλος» είπε ο Π. Λαφαζάνης.

Ο ίδιος άσκησε κριτική στην κυβέρνηση τονίζοντας ότι «παραμέρισε το “όχι” του δημοψηφίσματος την εβδομάδα που ακολούθησε, αυτό όμως καθόλου δεν σημαίνει ότι αυτό το “όχι” νικήθηκε και ότι ο λαός μας το μετέτρεψε τάχα σε “ναι”». Να πούμε ένα μεγάλο «όχι» μέχρι το τέλος, υπερθεμάτισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Το 62% δεν ήταν «απλώς μια κυριακάτικη λαϊκή μπόρα που πέρασε», υπογράμμισε ο κ. Λαφαζάνης. «Κάνουν μέγα λάθος όσοι νομίζουν ότι το “όχι” αυτό ήταν μια παροδική, εφήμερη, λαϊκή έκρηξη που μπορεί να χειραγωγηθεί από τα πάνω. Αυτό το «όχι» εξέφρασε την ανάγκη του λαού για αξιοπρέπεια και την ελπίδα να δει την πατρίδα μας ανεξάρτητη», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρώην υπουργός στο κατάμεστο από κόσμο γήπεδο του Πανελληνίου.

Σχολιάζοντας την άρνηση του ιδίου αλλά και των μελών της Αριστερής Πλατφόρμας να ψηφίσουν τα προαπαιτούμενα μέτρα στη Βουλή τόνισε ότι οι αγώνες θα συνεχιστούν και θα πάρουν νέα ορμή ενώ έκανε λόγο για «πόλεμο» εις βάρος τους εκτιμώντας ότι ο πόλεμος θα συνεχιστεί με φρενήρεις ρυθμούς.

Αναφορικά με το ποιοι ψήφισαν τα μέτρα της συμφωνίας είπε: «Στο μνημονιακό κάλεσμα ανταποκρίθηκαν ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ. Να τους χαιρόμαστε! Κάποιοι αρνηθήκαμε να συμμετάσχουμε σε αυτή τη νέα διευρυμένη μνημονιακή συναίνεση. Όχι μόνο δε μετανιώνουμε αλλά και υπερήφανοι για το «όχι» που είπαμε στη Βουλή», τόνισε.

Εν συνεχεία, αναρωτήθηκε ποιοι υποσκάπτουν τον πρόεδρο. «Eμείς που δείχνουμε έναν δρόμο συμβατό ή όσοι οδηγούν το κόμμα σε μετάλλαξη» διερωτήθηκε χαρακτηριστικά, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να απαντήσει στις συκοφαντίες.

Αναφορικά με το ρήγμα που έχει δημιουργηθεί στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τη διαφοροποίηση της Αριστερής Πλατφόρμας ο  πρώην υπουργός έκανε λόγο για «συντροφικά μαχαιρώματα». «Αντιπαρέρχομαι τις επιθέσεις, έχω μάθει να προσπερνώ τις εσωκομματικές αλληλοκατηγορίες. Έχω μάθει να μην προσωποποιώ τις αντιπαραθέσεις», σχολίασε ο κ. Λαφαζάνης.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here