Λαφαζάνης: Η κυβέρνηση ευθύνεται για τον ακρωτηριασμό του διαδηλωτή

Συγκεκριμένα, οι διαδηλωτές ζήτησαν να μπει στα ΧΥΤΑ τριμελής αντιπροσωπεία τους και όταν εισέπραξαν αρνητική απάντηση, προχώρησαν σε  καθιστική διαμαρτυρία έξω από τις εγκαταστάσεις. Τότε έπεσε μια φωτοβολίδα και  άρχισαν  κροτίδες, πέτρες και άλλοι αυτοσχέδιοι μηχανισοί αλλά και δακρυγόνα και χημικά απο την Αστυνομία.

Στη διάρκεια των επεισοδίων, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, αυτοτραυματίστηκε ένας άνδρας ηλικίας 32 ετών από αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό ο οποίος έσκασε στο χέρι του και απέκοψε τον καρπό, ενώ τον τραυμάτισε και στο πρόσωπο.

Ο τραυματίας  νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα και η συλλογή στοιχείων από την αστυνομική διεύθυνση Κέρκυρας.

Τη θλίψη της ΛΑΕ για τον ακρωτηριασμό του άκρου του χεριού του  διαδηλωτή έξω από την «άθλια χωματερή της Λευκίμμης, στην Κέρκυρα», εκφράζει με γραπτή δήλωση του ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, σημειώνοντας ότι ο ακρωτηριασμός έλαβε χώρα την ώρα που τα ΜΑΤ πραγματοποιούσαν «άγριες και αδικαιολόγητες επιθέσεις στους διαμαρτυρόμενους πολίτες για τη συνέχιση της λειτουργίας του ανεξέλεγκτου σκουπιδότοπου».

«Η κυβέρνηση και ειδικότερα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη φέρουν βαρύτατη πολιτική ευθύνη για το τραγικό συμβάν. Φέρουν, επίσης, βαρύτατη πολιτική ευθύνη για το κλίμα αστυνομοκρατίας που κυριαρχεί στην Κέρκυρα και τη χούντα των ΜΑΤ που έχει επιβληθεί στο νησί και ειδικότερα στην περιοχή της Λευκίμμης» τονίζει ο γραμματέας της ΛΑΕ και προσθέτει:

«Αυτήν την ώρα γίνεται απόλυτα επιτακτικό το αίτημα να σταματήσει αμέσως η λειτουργία των χωματερών στην Κέρκυρα και να φύγουν τα ΜΑΤ από τη Λευκίμμη και το νησί, πριν αντιμετωπίσουμε ακόμα πιο έκρυθμες και επικίνδυνες καταστάσεις».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here