Λαφαζάνης: Η Λαϊκή Ενότητα θα είναι η θετική έκπληξη των εκλογών

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Το αποτέλεσμα της «Λαϊκής Ενότητας» θα είναι η ευχάριστη θετική δημοκρατική έκπληξη των εκλογών. Αυτό τονίζει ο επικεφαλής της “Λαϊκής Ενότητας” Παναγιώτης Λαφαζάνης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Επένδυση”.

Ο Π. Λαφαζάνης υπογραμμίζει πως σήμερα “οι κρίσιμες περιστάσεις απαιτούν ένα παλλαϊκό πανδημοκρατικό μέτωπο που θα κάνει τα μνημόνια και την ξένη κηδεμονία παρελθόν, βάζοντας τη χώρα σε τροχιά ανεξαρτησίας και προοδευτικής ανάπτυξης”.

Ερωτηθείς αν σκέφτεται τη συμμετοχή σε μια κυβέρνηση συνεργασίας, ξεκαθαρίζει ότι η «Λαϊκή Ενότητα» “θα στηρίξει ή θα συμμετάσχει μετεκλογικά σε κυβέρνηση, μόνο αν αυτή διακηρύξει και εφαρμόσει μια συνεπή και σταθερή αντιμνημονιακή προοδευτική πορεία” και προσθέτει πως η «Λαϊκή Ενότητα» δεν είναι ένα μέτωπο απλής διαμαρτυρίας αλλά δύναμη που φιλοδοξεί γρήγορα να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας για να τερματίσει οριστικά το καθεστώς της λιτότητας και της εθνικής υποτέλειας.

Επισημαίνει επίσης ότι η ευρωζώνη “έχει μετατραπεί σε μια ιδιόμορφη Γερμανική οικονομική φυλακή, εντός της οποίας εφαρμόζονται εξοντωτικές πολιτικές, ιδιαίτερα σε βάρος των ασθενέστερων χωρών” και τονίζει: “Η Ελλάδα δεν μπορεί να ακολουθήσει με συνέπεια και σταθερότητα ένα αντιμνημονιακό δρόμο προοδευτικών μετασχηματισμών, χωρίς να αμφισβητήσει τη θέση της στη Γερμανική ευρωζώνη”.

Τέλος ο Π. Λαφαζάνης ερωτηθείς αν στην προεκλογική περίοδο θα ζήσουμε μια αντιπαράθεση μεταξύ πρώην συντρόφων στο ΣΥΡΙΖΑ σε προσωπικό επίπεδο, υπογραμμίζει: Η διαφωνία μας με τα μνημόνια και τις μνημονιακές πολιτικές μπορεί να είναι πελώρια και οι διαφορές μας με αυτές τις μνημονιακές δεσμεύσεις αγεφύρωτες αλλά είναι διαφορές καθαρά πολιτικές και δεν έχουν καμία προσωπική διάσταση ή διάσταση «ξεκαθαρίσματος λογαριασμών».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here