Λαφαζάνης: Εθνικό νόμισμα με ριζοσπαστικό πρόγραμμα- Εκκαθάριση διαφωνούντων οι εκλογές

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ(Ν. ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ)

Nέα επίθεση στην ηγεσία της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει  με συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο Παν. Λαφαζάνης, αφήνοντας υπονοούμενα για ¨κοροιδία του ελληνικού λαού. Ο ίδιος αντιπροτείνει ως εναλλακτική λύση «εθνικό νόμισμα σε συνδυασμό με ριζοσπαστικό πρόγραμμα».

Ο κ. Λαφαζάνης, παραγνωρίζοντας προφανώς για τους δικούς του λόγους, το τεράστιο πολιτικό πρόβλημα που δημιουργεί η καταψήφιση της κυβερνητικής πολιτικής από το 1/3 των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ,  εκτιμά ότι η προσφυγή στις κάλπες  θα γίνει μόνο και μόνο για να εκκαθαριστούν οι λίστες από τους διαφωνούντες που ψηφίζουν ¨όχι» στο μνημόνιο.

Αποφεύγει μάλιστα να ξεκαθαρίσει τι θα πράξει ο ίδιος και τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «οι δικές μας κινήσεις στο άμεσο μέλλον θα εξαρτηθούν σε σημαντικό βαθμό, φυσικά όχι μόνο, από τις κινήσεις και τη στάση όσων έχουν την κεντρική ευθύνη στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλούσε για μονομερή κατάργηση των μνημονίων

«Η αιχμαλωσία στο ευρώ έφερε το τρίτο μνημόνιο», υποστηρίζει, προσθέτοντας ότι δεν ήταν μόνον ο ίδιος, αλλά το σύνολο του ΣΥΡΙΖΑ που ζητούσε την κατάργηση των μνημονίων. Μάλιστα «υπογραμμίζαμε από κοινού, σε όλους τους τόνους ότι θα προχωρήσουμε μονομερώς στην ακύρωση των μνημονίων», επισημαίνει.

«Δεν είχαμε εναλλακτική λύση όταν αναλαμβάναμε αυτές τις δεσμεύσεις; Κορόιδευαν κάποιοι τον ελληνικό λαό;», ερωτά ρητορικά ο πρώην υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.

«Προσωπικά δεν γνωρίζω κανένα Plan B του Γ. Βαρουφάκη ούτε ξέρω να είχε Plan B η κυβέρνηση. Αυτό που ξέρω και λέω είναι ότι η κυβέρνηση όφειλε να είχε, ως ενδεχόμενο που να το εννοεί, πολιτική επιλογή εξόδου από την Ευρωζώνη, η οποία να ήταν δημόσια κατατεθειμένη και γνωστή στους πιστωτές και κυρίως στον ελληνικό λαό», υπογραμμίζει ο κ. Λαφαζάνης.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here