Λαφαζάνης: Οι εταίροι επιδιώκουν τον εξευτελισμό της κυβέρνησης

H  σύντμηση των δόσεων του ΔΝΤ  και η παραπομπή τους για αποπληρωμή στο τέλος του μήνα σε συνδυασμό με το αδίστακτο πρόσωπο που επιδεικνύουν οι θεσμοί, συνιστούν μια «άθλια μακιαβελική τακτική », την οποία η κυβέρνηση «δεν πρέπει να επιτρέψει να περάσει». Αντίθετα «η κυβέρνηση οφείλει να περάσει στην αντεπίθεση» δηλώνει ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης  Π. Λαφαζάνης, σε συνέντευξή του, στην εφημερίδα «Αγορά».

Ο κ. Λαφαζάνης εξαπολύει επίθεση στους δανειστές , κατηγορώντας τους  ότι το »  μόνο που επιδιώκουν είναι τη γενική κοινωνική κατεδάφιση στη χώρα και τον εξευτελισμό της κυβέρνησης, με την αποδοχή από μέρους της πλήθους σκληρών αντιλαϊκών μέτρων και τον ενταφιασμό του προγράμματός της».
Υποστηρίζει ότι «κάθε υποχώρηση που κάνει η κυβέρνηση και έχει κάνει πολλές υποχωρήσεις, σε αντίθεση με τις προγραμματικές μας εξαγγελίες, αντί να φέρνει πιο κοντά μια συμφωνία, ανοίγει την όρεξη στους «θεσμούς» για να ζητάνε ακόμα περισσότερα αντικοινωνικά μέτρα και να σφίγγουν περισσότερο τη θηλιά στο λαιμό της χώρας.

«Η  κυβέρνηση διαθέτει σαφή λαϊκή εντολή , προσθέτει, για να εφαρμόσει το ριζοσπαστικό της πρόγραμμα με όλα τα δυνατά δημοκρατικά μέσα και με κάθε δυνατή εναλλακτική λύση. Και αυτή η λαϊκή εντολή συνεχώς διευρύνεται σε βάρος της εγχώριας «πέμπτης φάλαγγας». Όσο καθυστερεί η κυβέρνηση να λάβει ρηξικέλευθες αποφάσεις τόσο θα κερδίζει έδαφος η σύγχυση στο λαό και θα ενθαρρύνονται οι πιστωτές».
Συγχρόνως, ξεκαθαρίζει ότι «η ΔΕΗ δεν τεμαχίζεται και δεν πωλείται, παρά μόνο ανασυγκροτείται ως μεγάλη αδιαπραγμάτευτα δημόσια επιχείρηση». Και προσθέτει: «Η χώρα δεν πρέπει να προχωρήσει σε εκποιήσεις στρατηγικών επιχειρήσεων και στρατηγικών ακινήτων-φιλέτων. Το θέμα είναι να μην κάνει «πίσω» η πατρίδα μας και οι ιδιωτικοποιήσεις μάς πάνε πίσω».

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here