Λαφαζάνης: Η κυβέρνηση απέτυχε παταγωδώς. Δεν θα γλυτώσει την κατακραυγή

ΦΩΤΟ: INTIME ( Κ. ΜΠΑΛΤΑΣ)
Η κυβέρνηση με την υπογραφή του τρίτου μνημονίου δεν θα γλυτώσει την κατακραυγή,  υποστηρίζει ο  Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος επαναλαμβάνει πως η Αριστερή Πλατφόρμα θα το καταψηφίσει.

Με συνέντευξή του στην «Aυγή της Κυριακής» ο επικεφαλής της αριστερής πλατφόρμας ασκεί για ακόμη μια φορά εντονότατη κριτική απέναντι στην κυβέρνηση. Υπογραμμίζει πως η διαπραγματευτική τακτική της απέτυχε παταγωδώς, ενώ τονίζει πως η κυβέρνηση αυτή δεν μπορεί «να γλιτώσει την κατακραυγή προσφεύγοντας ένοχα και άρον άρον σε εκλογές-εξπρές μέσα στον Σεπτέμβρη, αντιγράφοντας κακόγουστα, τις πιο νοσηρές τακτικές της NΔ και του ΠΑΣΟΚ».

«Η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κανένα μέλλον, όπως και ο τόπος, εφαρμόζοντας ένα νέο τρίτο μνημόνιο» δηλώνει.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο κ. Λαφαζάνης ανέφερε πως «επιθυμία του είναι να προκύψει ως συνέχεια ένα σχέδιο για άμεση επιστροφή της κυβέρνησης στις αντιμνημονιακές τις ρίζες και στον λαϊκό ριζοσπαστισμό».

«Η διαπραγματευτική στρατηγική της κυβέρνησης απέτυχε παταγωδώς και αυτή η παταγώδης αποτυχία έγινε η αφορμή να προχωράει η κυβέρνηση στην υπογραφή ενός νέου τρίτου καταστρεπτικού μνημονίου», αναφέρει ο κ. Λαφαζάνης και συμπληρώνει:

«Η διαπραγματευτική κυβερνητική τακτική ήταν γεμάτη από παλινωδίες, αντιφάσεις και μεγάλες αυταπάτες, ενώ η αδιέξοδη παράταση των διαπραγματεύσεων επιδείνωνε την οικονομική ύφεση και στράγγιζε και τα τελευταία πολύτιμα αποθεματικά της χώρας, αφήνοντας την πατρίδα μας έκθετη στο έλεος των βρόμικων εκβιασμών της ΕΚΤ».

«Η κυβέρνηση εφ’ όσον δεν είχε με δημόσιο τρόπο και ενήμερο τον λαό ως πολιτική εναλλακτική επιλογή, την οποία να εννοεί πλήρως, την έξοδο από την Ευρωζώνη, ματαιοπονούσε», τονίζει. Ο κ. Λαφαζάνης τονίζει ότι τα μέλη της Αριστερής Πλατφόρμας θα καταψηφίσουν τη συμφωνία και προσθέτει ότι αυτό που θα επιθυμούσε να προκύψει ως συνέχεια είναι ένα σχέδιο για άμεση επιστροφή της κυβέρνησης στις αντιμνημονιακές της ρίζες και στον λαϊκό ριζοσπαστισμό της.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here