ΛΑ.Ε: Υπόμνημα στο ΕΣΡ για τη μεροληπτική στάση ορισμένων καναλιών

Υπόμνημα προς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης κατέθεσε η Λαική Ενότητα διαμαρτυρόμενη για τις συνεχείς, όπως υποστηρίζει, παραβιάσεις της αρχής της αντικειμενικότητας και την μεροληπτική, αντιδημοκρατική και αντιδεοντολογική στάση ορισμένων καναλιών, εν μέσω της προεκλογικής περιόδου.

Για το ζήτημα της ισότιμης προβολής των κομμάτων είχε σήμερα Τρίτη συνάντηση ο εκπρόσωπος τύπου της Λαϊκής Ενότητας, Κώστας Ήσυχος με την Πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης Λίνα Αλεξίου, από την οποία ζήτησε να τηρηθούν οι κανόνες ισότιμης, δημοκρατικής και πλουραλιστικής ενημέρωσης.

Η Λαϊκή Ενότητα ζητά:

• Αυστηρή τήρηση της οριοθέτησης του χρόνου που διατίθεται στα κόμματα, αλλά και στους υποψήφιους βουλευτές.

• Αντικειμενική, αξιόπιστη, ανεξάρτητη, πλουραλιστική και ανόθευτη πληροφόρηση, ώστε οι πολίτες να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία επαρκώς ενημερωμένοι για τις θέσεις, τις αρχές και τις αξίες των κομμάτων.

• Αναβάθμιση του Ε.Σ.Ρ

Οι ενορχηστρωμένες και καθοδηγούμενες προσπάθειες που γίνονται από ορισμένα ΜΜΕ να σπιλωθούν ηθικά και να πνιγούν οι διαφορετικές φωνές που αντιστέκονται στα μνημόνια θα πέσουν στο κενό.

Ο λαός δεν αποπροσανατολίζεται από τις προβοκάτσιες και τις εκστρατείες δυσφήμισης και θα δώσει ισχυρή ψήφο στη «Λαϊκή Ενότητα» για να καταργήσει τα ανθρωποκτόνα μνημόνια, που παρουσιάζονται ως μονόδρομος από τα διαπλεκόμενα Μ.Μ.Ε. Όπως και στο «ΟΧΙ» του 62%, ο λαός θα υψώσει το ανάστημα του δίνοντας μαζική και νικηφόρα ψήφο στη «Λαϊκή Ενότητα».

Το υπόμνημα προς το ΕΣΡ:

Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της καταγγέλλοντας τη μεροληπτική, αντιδημοκρατική και αντιδεοντολογική στάση ορισμένων καναλιών, εν μέσω προεκλογικής περιόδου, στάση που με τον πιο σαφή τρόπο καταδεικνύει τη σχέση διαπλοκής τους με ισχυρά οικονομικά συμφέροντα.

Διαμαρτυρόμαστε για τις επαναλαμβανόμενες παραβιάσεις, κυρίως στα κεντρικά δελτία ειδήσεων, αλλά και σε άλλες ενημερωτικές εκπομπές, των θεμελιωδών αρχών της αντικειμενικής και με ίσους όρους μετάδοσης πληροφοριών σ’ αυτήν την εξαιρετικά σύντομη προεκλογική περίοδο.

Συγκεκριμένα, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων  του ANTENNA, στις 29-08-2015 και περί τις 20:29 – 20:32, έλαβαν χώρα ανεπίτρεπτοι, βαρύτατοι δυσφημιστικοί και απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί σε βάρος του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη, παραβιάζοντας κατάφωρα τη συνταγματικά κατοχυρωμένη και προστατευόμενη αρχή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, αλλά και την υποχρέωση προστασίας του κύρους των κομμάτων.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here