Λ.Κατσέλη: Η ρευστότητα θα καθορίσει τα όρια των αναλήψεων

Το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθούν οι Τράπεζες θα καθοριστεί λεπτομερώς τη Δευτέρα λαμβάνοντας υπόψιν τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που θα ληφθούν την ίδια ημέρα το πρωί, δήλωσε η πρόεδρος της Ένωσης Τραπεζών Λούκα Κατσέλη. Υπογράμμισε ότι  τα όρια των αναλήψεων, θα καθοριστούν με βάση τη ρευστότητα που θα είναι διαθέσιμη από το πρωί της Τρίτης.

Η κ.Κατσέλη μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο, δήλωσε πως όσο πιο γρήγορα και αποτελεσματικά μεταβούμε στην ομαλότητα τόσο μικρότερη πιθανότητα υπάρχει ότι θα υπάρχει οτιδήποτε δυσάρεστο στο μέλλον.

Επιπλέον, η πρόεδρος της Ένωσης Τραπεζών επισήμανε ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα την Τρίτη είτε την Τετάρτη να λειτουργήσουν τα τραπεζικά υποκαταστήματα κανονικά και να γίνουν όλες οι συναλλαγές, αφού βεβαίως γνωστοποιηθεί και το όριο των αναλήψεων που δύνανται να γίνονται. Υπογράμμισε δε τη σημασία στην ψυχραιμία και την ασφάλεια όλων των συναλλασσομένων.

Σε ότι αφορά το δημοσίευμα των Financial Times, η κ. Κατσέλη διέψευσε τα σενάρια που έκαναν λόγο για «κούρεμα« 30% στις καταθέσεις πάνω από 8.000 ευρώ, κάνοντας λόγο για πλήρως ανυπόστατο δημοσίευμα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here