Κυβερνητικές πηγές: Κάποιες χώρες δεν θέλουν να υπάρξει συμφωνία

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Σε «ομάδα χωρών» αποδίδουν κυβερνητικές πηγές τις ευθύνες για τις άκαρπες συνομιλίες στο Eurogroup του Σαββάτου καθώς, όπως υπογραμμίζουν, η ομάδα «έβαζε συνεχώς θέμα «αξιοπιστίας», χωρίς όμως να συγκεκριμενοποιεί τι πρέπει ακριβώς να γίνει». 

Οι θεσμοί εισηγήθηκαν θετικά στο Eurogroup, ενώ οι όποιες παρατηρήσεις ενσωματώθηκαν, συνεχίζουν οι ίδιες πηγές. «Συμφωνήθηκε, μάλιστα, και σχετικό χρονοδιάγραμμα. Και ενώ υπήρχε κατ’αρχήν συμφωνία, μια ομάδα χωρών έβαζε συνεχώς θέμα «αξιοπιστίας», χωρίς όμως να συγκεκριμενοποιεί τι πρέπει ακριβώς να γίνει», προσθέτουν.

«Είναι σαφές ότι κάποιες χώρες, για λόγους που δε σχετίζονται με τις μεταρρυθμίσεις και το πρόγραμμα, δε θέλουν να υπάρξει συμφωνία», καταλήγουν.

Στο μεταξύ με επεισοδιακό τρόπο διεκόπησαν οι εργασίες του Συμβουλίου της Ευρωζώνης λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΜΠΕ σημειώθηκε ένταση μεταξύ Ντράγκι και Σόιμπλε για το θέμα της Ελλάδας, εξέλιξη που οδήγησε τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, σε ρόλο «πυροσβέστη», να ανακοινώσει τη διακοπή της συνεδρίασης.

Ειδικότερα, ο Γερμανός υπουργός διέκοψε τον Μάριο Ντράγκι την στιγμή που αναφερόταν στο ελληνικό πρόβλημα λέγοντας του: «Μην με περνάς για ανόητο». Προκειμένου να αποκλιμακώσει την ένταση ο Γ. Ντάισελμπλουμ ενημέρωσε ότι η συνεδρίαση θα διακοπεί και θα συνεχιστεί την Κυριακή στις 12 μμ ώρα Ελλάδας.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here