Κυβέρνηση σταθερής συνεργασίας με συμμετοχή και του ΣΥΡΙΖΑ, προτείνει ο Μεϊμαράκης

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ (ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ)

Eπιχειρώντας να ακυρώσει τη προεκλογική τακτική του Αλ. Τσίπρα για το διακύβευμα αυτών των εκλογών και ταυτόχρονα να εμφανισθεί ως παράγοντας σταθερότητας και συνεννόησης, ο αρχηγός της ΝΔ Ε. Μεϊμαράκης προτείνει από τώρα τον σχηματισμό σταθερής κυβέρνησης συνεργασίας με ορίζοντα τετραετίας, με συμμετοχή ακόμη και του ΣΥΡΙΖΑ, με τη προυπόθεση βέβαια ότι θα είναι πρώτο κόμμα. 

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News ο πρόεδρος της Ν.Δ. τονίζει ότι χρειάζεται μια κυβέρνηση όλων των Ελλήνων και ότι θα κάνει ό,τι μπορεί προς αυτή την κατεύθυνση.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να συμμετάσχει», ξεκαθαρίζει ο κ. Μειμαράκης, ο οποίος και κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι είναι εκείνος ο οποίος επιδεικνύει αλαζονεία και καθεστωτική νοοτροπία, δηλώνοντας ότι δεν θα συνεργαστεί με κανέναν άλλον εκτός των ΑΝΕΛ  αποκλείοντας ουσιαστικά οποιαδήποτε μετεκλογική συνεργασία.

Σύμφωνα με τον κ. Μειμαράκη, έχουν τελειώσει οι μονοκομματικές κυβερνήσεις και από πλευράς της Ν.Δ. θα επιδιωχθεί συνεργασία με όσο πιο πολλά κόμματα είναι εφικτό.

«Εφ’ όσον ο ελληνικός λαός αναδείξει τη Νέα Δημοκρατία πρώτο κόμμα – πράγμα που ήδη φαίνεται – θα επιδιώξω να υπάρξει μια ευρύτερη συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων του ευρωπαϊκού μετώπου, με στόχο τον σχηματισμό σταθερής κυβέρνησης με προοπτική τετραετίας. Η κυβέρνηση αυτή θα υλοποιήσει ένα κοινά αποδεκτό εθνικό σχέδιο οικονομικής και κοινωνικής ανάταξης της χώρας, με απαράβατο όμως όρο τη διασφάλιση της παρουσίας μας στην Ευρώπη», δηλώνει ο κ. Μειμαράκης.

Ο επικεφαλής της Ν.Δ. κατηγορεί επίσης τον κ. Τσίπρα ότι θέτει διχαστικά διλήμματα στον ελληνικό λαό και ότι μέσα σε επτά μήνες κατάφερε να ακυρώσει την προσπάθεια και τις θυσίες των προηγούμενων χρόνων, αλλά και «να μας φορτώσει με νέα χρέη. Αυτό το κακό που έκανε δεν ισοφαρίζεται με τίποτα», λέει χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι το σχέδιό του είναι «η σταδιακή μείωση των φόρων όσο το δυνατόν πιο σύντομα, πάντα εφ’ όσον σταθεροποιηθούν τα δημόσια οικονομικά».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here