Κυβέρνηση: «Απέλυσε» τον μοναδικό Γραμματέα που επιλέχθηκε μέσω ΑΣΕΠ, καταργώντας την θέση του

Το αντιθεσμικό της πρόσωπο, έδειξε η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Για να απαλλαγεί από τον Γενικό Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής, ένα εκ των ελαχίστων που έως τον περασμένο Φεβρουάριο, είχε επιλεγεί μέσω προκήρυξης της θέσης και διαδικασιών ΑΣΕΠ, απλά κατάργησε την θέση του Γενικού γραμματέα.

Αργά το βράδυ της Τετάρτης, δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης το Προεδρ  ικό Διάταγμα υπ΄αριθμ. 84/17.7.2019 («Σύσταση και κατάργηση Γενικών Γραμματειών και Ειδικών Γραμματειών/Ενιαίων Διοικητικών Τομέων Υπουργείων»). Σε αυτό αναφέρεται ότι « η Γενική Γραμματεία Μεταναστευτικής Πολιτικής, ο Ενιαίος Διοικητικός Τομέας Συντονισμού και Διαχείρισης Προγραμμάτων, Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας και άλλων πόρων, η Γενική Γραμματεία Συντονισμού Θεμάτων Αλλοδαπών, Υπηκόων Τρίτων Χωρών και Παράτυπης Μετανάστευσης και η Γενική Γραμματεία Υποδοχής του πρώην Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής που οργανώθηκε με τις διατάξεις του π.δ. 122/2017 (Α΄ 149), καθώς και οι αντίστοιχες θέσεις Γενικών/Τομεακών και Ειδικών/Ειδικών Τομεακών Γραμματέων καταργούντα».

Πάντως, αναμένεται με ενδιαφέρον η εξέλιξη της υπόθεσης, με δεδομένο ότι ο Μιλτιάδης Ηλίας Κλάπας είχε διοριστεί για τέσσερα χρόνια σύμφωνα με τις νομοθετικές προβλέψεις.

Τον Φεβρουάριο του 2019, ο διορισμός του Ηλία Κλάπα, πρώην δημάρχου Πρέβεζας, είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και από την ΝΔ, τότε αξιωματική αντιπολίτευση, και άλλα κόμματα, κυρίως από το ΚΙΝΑΛ – ανέφεραν ως ένδειξη «προαποφασισμένης» επιλογής το ότι κατείχε τη θέση του Γενικού Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής από την οποία παραιτήθηκε την ίδια ημέρα που διορίσθηκε στη θέση του Τομεακού Γραμματέα του τότε Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Υπενθυμίζεται ότι καθιέρωση μονίμων γραμματέων, ήταν και απαίτηση των θεσμών προκειμένου να καθιεωρηθεί μια ενιαία και ακομμάτιστη δημόσια διοίκηση

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here