Κυβέρνηση: Ψήφος εμπιστοσύνης των αγορών στην Ελλάδα-Στο 4,625% το επιτόκιο του ομολόγου-Πάνω από 200 προσφορές 6,5 δις ευρώ από πραγματικούς επενδυτές

Για απόλυτα επιτυχημένη έξοδο της χώρας στις αγορές μιλούν κυβερνητικοί κύκλοι, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας προσφορών για το ελληνικό ομόλογο ύψους 3 δις ευρώ. Συγκεκριμένα, έγιναν προσφορές 6,5 δις από 200 και πλέον πραγματικούς επενδυτές παγκόσμιου βεληνεκούς και όχι κερδοσκοπικά funds ενώ το επιτόκιο έκλεισε στο 4,625%. Ολα τα παραπάνω αποδεικνύουν την ψήφο εμπιστοσύνης των αγορών προς την ελληνική οικονομία και την πορεία ανάκαμψης της, επισημαίνουν κυβερνητικοί κύκλοι.

Το πιο σημαντικό είναι η ποιότητα και ο αριθμός των επενδυτών που έδειξαν ενδιαφέρον για την έκδοση που δείχνει τον βαθμό εμπιστοσύνης προς την ελληνική οικονομία, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτος.

Οι κυβερνητικοί κύκλοι αναφέρουν αναλυτικά

Η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία και επιβεβαιώνει την θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας, η οποία βαδίζει με σταθερά βήματα προς την οριστική έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια.

Συγκεκριμένα, το κουπόνι του πενταετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 4,375% ενώ το ύψος του επιτοκίου στο 4,625%, σε τιμές σαφώς χαμηλότερες από την προηγούμενη έξοδο της χώρας στις αγορές χρήματος, τον Απρίλιο του 2014, που είχαν διαμορφωθεί στο 4,75% και 4,95% αντίστοιχα.

Είναι σημαντικό επίσης ότι από τις πάνω από 200 επίσημες προσφορές συνολικού ύψους 6,5 δισ. ευρώ, η πλειοψηφία αφορούσε πραγματικούς επενδυτές παγκόσμιου βεληνεκούς και όχι κερδοσκοπικά funds, γεγονός που αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Το ελληνικό Δημόσιο άντλησε το ποσό των 3 δισ. ευρώ, εκπληρώνοντας το στόχο του ελληνικού ομολόγου, θέτοντας στέρεες βάσεις για διαρκή και διατηρήσιμη πρόσβαση της χώρας στις αγορές χρήματος.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here