Κυβέρνηση: Παράταση του νόμου Κατσέλη-Εκτός ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ακίνητα αξίας έως 300.000 ευρώ

Παράταση ισχύος του νόμου Κατσέλη για την προστασία της πρώτης κατοικίας και μετά την 31.12.2017, οπότε εκπνέει η προηγούμενη ρύθμιση, εξετάζει η κυβέρνηση. Μάλιστα, ο υπουργός Oικονομίας και Ανάπτυξης Δ. Παπαδημητρίου μετά από συνάντηση που είχε με τους τραπεζίτες, φέρεται να συμφώνησε την εξαίρεση όλων των ακινήτων σπίτι με αντικειμενική αξία έως 300.000 ευρώ, ανεξάρτητα αν προστατεύεται ή όχι από τον νόμο Κατσέλη, από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς οι οποίοι αρχίζουν στις 29 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενόψει της έναρξης των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, οι τραπεζίτες συμφώνησαν να εξαιρεθούν από την πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, πρώτες κατοικίες, εξοχικά και κάθε άλλου είδους ακίνητα με αξία μέχρι 300.000 ευρώ,που είναι υποθηκευμένα σε μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι με την εξαίρεση των μικρών ακινήτων μπορεί να επιτευχθεί σχετικά εύκολα ο στόχος που έχει θέσει και η ΤτΕ και σε συμφωνία με το ενιαίο εποπτικό μηχανισμό των Ευρωπαϊκών Τραπεζών (SSM), σχετικά με την εκκαθάριση ενυπόθηκων δανείων ύψους περίπου 12 δις ευρώ μέχρι και το τέλος του 2019.

Με το τρόπο αυτό, θα επισπευσθεί και η ταχύτερη λειτουργία της πλατφόρμας των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών κάτι για το οποίο πιέζει ασφυκτικά και η EKT και ο SSM.

Παράλληλα, οι τράπεζες θα μπορούν να ασχοληθούν αποκλειστικά με τους λεγόμενους «στρατηγικούς κακοπληρωτές» οι οποίοι συνεχίζουν να διαφεύγουν των αναγκαστικών μέτρων σ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here