Κυβέρνηση: Ο κ. Μητσοτάκης δυσφημεί την Ελλάδα στο εξωτερικό-Tαυτίστηκε με τους πιο ακραίους δεξιούς της Ευρώπης-Τύφλα να έχουν Ορμπαν και Κουρτς

Σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη τον οποιον εγκαλεί ότι συνεχίζει να δυσφημεί την χώρα του στο εξωτερικό αντί να την υπερασπίζεται, εξαπέλυσε η κυβέρνηση. Με αφορμή όσα δήλωσε στο Στρασβούργο, στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για το μεταναστευτικό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος, δήλωσε:

«Δε χάνει ευκαιρία να δυσφημεί την Ελλάδα στο εξωτερικό ο κ. Μητσοτάκης.

Με το που πήγε στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, αντί να εγκαλέσει τους ακροδεξιούς συνοδοιπόρους του για το ρόλο τους στο ξέσπασμα και τη στάση τους στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, τα έβαλε πάλι με την ίδια του τη χώρα.
Τέτοιες υπηρεσίες δεν τις χρειάζεται ο ελληνικός λαός. Του αρκούν ο κ. Όρμπαν και ο κ. Κουρτς».

Οι δηλώσεις Μητσοτάκη:

Πρώτη προτεραιότητα της Ευρώπης σήμερα είναι να προσφέρει ασφάλεια στους πολίτες της», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Σάλτσμπουργκ, υπογραμμίζοντας πως «και η αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων πρέπει να αποτελεί την πρώτη μας προτεραιότητα».

Δυστυχώς, όμως, σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη «σήμερα η Ελλάδα είναι ουσιαστικά απούσα από αυτή τη συζήτηση».

«Και είναι απούσα για τρεις λόγους:

  • Ο πρώτος λόγος είναι ότι η έννοια της ασφαλούς φύλαξης των συνόρων, απλά, δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο της σημερινής κυβέρνησης.
  • Ο δεύτερος λόγος είναι ότι η σημερινή κυβέρνηση εξακολουθεί να μην αποδέχεται την ουσιαστική διάκριση μεταξύ προσφύγων και οικονομικών μεταναστών.
  • Και ο τρίτος λόγος είναι ότι δυστυχώς επί της σημερινής κυβέρνησης, δημιουργήθηκε το κολαστήριο της Μόριας, το οποίο προσβάλλει κάθε έννοια ανθρώπινης αξιοπρέπειας και διασύρει τη χώρα στο εξωτερικό. Και αυτό παρ’ ότι έχουν διατεθεί για την αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος εκατοντάδες εκατομμύρια τα οποία, όμως, φαίνεται ότι έχουν χαθεί στους σκοτεινούς διαδρόμους της κυβερνητικής  αδιαφάνειας», υπογράμμισε.

Ο κ. Μητσοτάκης είχε σειρά επαφών και συναντήθηκε μεταξύ άλλων με τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ και τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Αλεξάντερ Σταμπ.

Οι συζητήσεις περιστράφηκαν γύρω από τις προοπτικές και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ενόψει και των επικείμενων ευρωεκλογών.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here