Κυβέρνηση: Κάθε φορά που ολοκληρώνεται επιτυχώς μια αξιολόγηση ο κ. Μητσοτάκης βλέπει 4ο μνημόνιο-Θα πάρουμε χρήματα χωρίς νέα μέτρα ως το 2018

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Σ. ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)

Για εμφανή αμηχανία και έλλειψη πολιτικών επιχειρημάτων της ΝΔ στην άσκηση κριτικής προς την κυβέρνηση, κάνουν λόγο στελέχη της, σχολιάζοντας τις πρόσφατες αναφορές του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη, για ψήφιση 4ου μνημονίου και μάλιστα χωρίς χρηματοδότηση και ρύθμιση για το χρέος. 

«Κάθε φορά που η κυβέρνηση ολοκληρώνει επιτυχώς μια αξιολόγηση, ο κ. Μητσοτάκης βλέπει τέταρτο μνημόνιο», επισημαίνουν χαρακτηριστικά αξιωματούχοι της κυβέρνησης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Υπενθυμίζουν μάλιστα σχετικές δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη τον Μάιο του 2016, την περίοδο δηλαδή της πρώτης αξιολόγησης. Συγκεκριμένα, στις 11 Μαΐου 2016, ο κ. Μητσοτάκης είχε αναφέρει: «Διάβαζα το τελευταίο, τέταρτο μνημόνιο, δυστυχώς για την παιδεία υπάρχει 1/3 της σελίδας αναφορά». Επίσης, λίγες μέρες μετά, στις 28 Μαΐου 2016: «Η ψήφιση από τον ΣΥΡΙΖΑ του τρίτου και τέταρτου συμπληρωματικού μνημονίου φέρνει νέα δεδομένα».

Παράλληλα, οι ίδιοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, αποτιμώντας το πώς κατάφερε η ελληνική πλευρά να φτάσει στην τεχνική συμφωνία με τους θεσμούς, υπογραμμίζουν: «Η βασική αρχή πάνω στην οποία έχουν σχεδιαστεί τα ελληνικά προγράμματα, ορίζεται από το σχήμα «λαμβάνουμε χρηματοδότηση-υλοποιούμε μέτρα». Αυτό που συνέβη όμως αυτή τη φορά, παρά τις απαιτήσεις του ΔΝΤ για μέτρα 4,5 δισ., είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση θα λάβει την προβλεπόμενη δόση, δίχως νέα μέτρα για το 2017 και το 2018».

Συμπληρώνουν, τέλος, ότι «εκεί που υποχωρήσαμε, επί της ουσίας, είναι σε μέτρα με μηδενικό δημοσιονομικό αντίκτυπο για το 2019 και το 2020, ώστε να καμφθούν οι απαιτήσεις του ΔΝΤ, το οποίο όμως σε κάθε περίπτωση έχει ορίζοντα παρουσίας στο ελληνικό πρόγραμμα μέχρι το τέλος του, δηλαδή τον Αύγουστο του 2018».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here