Κυβέρνηση εκτός νόμου: Με παράνομα πρόστιμα απειλεί τους πολίτες που διαδηλώνουν η Πελώνη

Σκηνικό τρομοκράτησης και απειλών κατά των πολιτών στήνει η κυβέρνηση, με αφορμή τις μαζικές διαδηλώσεις υπέρ του Δ. Κουφοντίνα. Μάλιστα η κυβερνητικλη εκπρόσωπος έφτασε στο σημείο να δηλώνει ότι η αστυνομια θα επιβάει πρόστιμα σε όσους συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις και οαραβιάζουν τα υγειονομικά μέτρα, παρά το γεγονος ότι αυτή η δραστηριότητα επιτρέπεται και από την πρόσφατη ΚΥΑ!!!

Τι είπε η Πελώνη

Η Αριστοτελεία Πελώνη, χθες, έπραξε ακριβώς αυτό προεξοφλώντας ότι η αστυνομία «προφανώς» και θα επιβάλει πρόστιμο για μετακίνηση σε πορεία, ενώ νωρίτερα είχε δηλώσει «ο νόμος δεν αφορά στο δικαίωμα του συνέρχεσθαι. Δεν απαγορεύονται οι πορείες. Ωστόσο είναι αυτονόητο και σαφές ότι αυτή τη στιγμή που ζητάμε από όλους να κάνουν αυτή την τελευταία προσπάθεια για τη μείωση του επιδημιολογικού φορτίου, η κοινή λογική επιβάλλει να μη γίνονται πορείες. Θεωρώ εξαιρετικά ανεύθυνο και από την πλευρά των κομμάτων να τις στηρίζουν και αναφέρομαι στον κ.Τσίπρα, καθώς η νεολαία Σύριζα συμμετέχει σε αυτές τις πορείες υπέρ των αιτημάτων του Δημήτρη Κουφοντίνα. Θα πρέπει να λάβει και εκείνος υπεύθυνη στάση. Διερωτώμαι, εάν αναλαμβάνει τελικά το ρίσκο για ότι συμβεί από αυτές τις πορείες».

Την κυβερνητική εκπρόσωπο εγκάλεσε στη νομιμότητα ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης με εκτενή ανάρτησή του στο facebook  επισημαίνοντας ότι «Για την μετακίνηση αυτή (περίπτωση ιγ), η ΚΥΑ δεν προβλέπει την έκδοση βεβαίωσης μετακίνησης ή αποστολή sms. Συνεπώς, τυχόν πρόστιμο που θα επιβληθεί για “μετακίνηση σε πορεία” δεν θα ερείδεται στον νόμο».

Η ανάρτηση Καμπαγιάννη

Εγκαλούμε την κυρία Πελώνη στην νομιμότητα.

Μπορεί η παρούσα κυβέρνηση να έχει κάνει συνήθεια την παραβίαση των νόμων που η ίδια ψηφίζει, όπως το βλέπουμε εμφατικά αυτές τις εβδομάδες με την υπόθεση του κρατούμενου απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα, αλλά η Ελλάδα εξακολουθεί (τυπικά) να είναι κράτος δικαίου.

Οι σημερινές δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου κας Αριστοτελίας Πελώνη ότι «προφανώς και θα υπάρξει διοικητικό πρόστιμο για μετακίνηση σε πορεία», σε ερώτηση σχετικά με το εάν οι αστυνομικοί διαπιστώσουν κατά τον έλεγχο στις μετακινήσεις ότι κάποιος πηγαίνει σε πορεία, είναι ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ, βάσει της εκδοθείσας ΚΥΑ. (Το δημοσίευμα εδώ: tinyurl.com/2wnmd73s).

Η νέα ΚΥΑ (με αριθ.. Δ1α/ΓΠ.οικ. 13805/3.3.2021, ΦΕΚ τ. Β΄ 843/3.3.2021) αναφέρει ρητά στο άρθρο 3 παρ. 2 αυτής την περίπτωση ιγ) «Μετάβαση προς τον σκοπό συμμετοχής σε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση, σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις προστασίας της δημόσιας υγείας» ως επιτρεπόμενη εξαίρεση από τον συνολικό περιορισμό της κυκλοφορίας.

Για την μετακίνηση αυτή (περίπτωση ιγ), η ΚΥΑ δεν προβλέπει την έκδοση βεβαίωσης μετακίνησης ή αποστολή sms.

Συνεπώς, τυχόν πρόστιμο που θα επιβληθεί για “μετακίνηση σε πορεία” δεν θα ερείδεται στον νόμο.

Η κυρία Πελώνη πρέπει να καταλάβει ότι εκπροσωπεί νόμιμη κυβέρνηση και όχι ψευδοκράτος.

Η κυβέρνηση διαθέτει νόμους, Εφημερίδα Κυβερνήσεως στην οποία οι νόμοι δημοσιεύονται και από τους οποίους νόμους τα όργανα της διοίκησης δεσμεύονται.

Ελάτε στα συγκαλά σας.

Θανάσης Καμπαγιάννης, δικηγόρος, τ. σύμβουλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΣΑ.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here